UPDATE Deputatul PNL Grigore Crăciunescu este urmărit penal pentru conflict de interese. Crăciunescu: „Nu văd conflict de interese, văd răzbunare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Grigore Călinescu este urmărit penal pentru conflict de interese FOTO Facebook
Deputatul Grigore Călinescu este urmărit penal pentru conflict de interese FOTO Facebook

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu este urmărit penal pentru conflict de interese. El este acuzat că ar fi făcut mai multe contracte cu societăţi comerciale în care acţionar principal figurează chiar fiul său Adrian Daniel Crăciunescu. Sesizarea a fost făcută de Agenţia Naţionlă de Integritate (ANI). „Nu văd conflict de interese, văd răzbunare“, a declarat joi dimineaţă Grigore Crăciunescu la un post de televiziune.

UPDATE Deputatul PNL a menţionat că a renunţat la calitatea de administrator al societăţii cu profil comercial şi că fiul său ar fi obţinut această calitate. Grigore Crăciunescu justifică existenţa unor contracte între societatea filului său şi primăria din Paşcani, prin faptul că primăria ar fi primit bani pentru închirierea unor suprafeţe de teren. El subliniază că primăria din Paşcani nu ar fi acordat bani publici, ci că ar fi primit bani de la societatea administrată de Crăciunescu Adrian, fiul fostului primar.


Procurorii au precizat că deputatul Grigore Crăciunescu, în timp ce era primar al oraşului Paşcani (în perioada 2008-2012), „a îndeplinit acte şi a participat la luarea de decizii prin care s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său. Astfel, învinuitul a perfectat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, mai multe contracte cu societăţi comerciale în care figurează ca acţionar principal şi/sau administrator fiul său”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, datată cu 5 martie, deputatul Grigore Craciunescu a scris despre implicaţiile „superimunităţii“ aleşilor, referindu-se la legea statutului deputaţilor şi al senatorilor.

„Subliniez: constatări, căci această instituţie nu e investită cu putere judecătorească. În consecinţă, după ce constată, ANI trebuie obligată să trimită constatările unei instanţe legitime, care să decidă pe baza probelor furnizate. În fond, astfel se desfăşoară lucrurile şi în cazul constatărilor făcute de CNSAS. Nu văd de ce în cazul ANI s-ar proceda altfel. Doar pentru a lăsa la îndemâna ANI - controlată încă de fidelii preşedintelui Traian Băsescu – un instrument prin care să fie executate persoane considerate incomode?“, scrie Grigore Crăciunescu pe Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite