Primarul Gheorghe Nichita, personaj de telenovelă obsedat de amantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul în care primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este acuzat că a transformat Poliţia Locală în reţea de spioni personali are iz de telenovelă. Interceptările telefonice din dosar dezvăluie detalii picante despre cum îşi supraveghea edilul fosta amantă.

De la dragoste la ură nu este decât un singur pas. A dovedit-o încă o dată primarul social-democrat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, care făcuse o adevărată obsesie pentru fosta amantă, Adina Samson. Rănit în orgoliu după ce a fost părăsit de femeia pentru care divorţase, Nichita a pus pe urmele acesteia o armată de poliţişti locali, care îi spionau fiecare mişcare. Interceptările convorbirilor telefonice dintre primar şi apropiaţii săi dezvăluie detalii picante despre povestea de amor şi gelozie din spatele afacerii de filaj de la Iaşi.

Dincolo de aceste detalii stânjenitoare pentru un politician de frunte, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au lăsat pe edilul Iaşiului să plece acasă. Astfel, cel puţin deocamdată, Nichita este cercetat sub control judiciar. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru ceilalţi doi inculpaţi din dosar: Liviu Hliboceanu, director general al Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în cadrul Poliţiei. Decizia nu este definitivă şi a fost deja contestată de procurorii DNA care îi vor pe cei trei după gratii.

Gheorghe Nichita: „Vezi dacă ies de acolo bărbaţi!”

La referatul prin care au cerut arestarea preventivă a primarului, procurorii au ataşat şi o serie de interceptări ale unor convorbiri telefonice pe care acesta le avea cu poliţiştii pe care îi transformase în spioni personali. Din acestea reiese obsesia pentru fosta iubită. Chiar dacă la filarea acesteia participau toţi poliţiştii locali, Nichita primea detaliile despre activitatea şi programul Adinei Samson de la şeful Poliţiei Locale.

Gheorghe Nichita: Vezi dacă ies de acolo bărbaţi ceva!
Liviu Hliboceanu: Da, da, da, păi rămân de acum până...
Gheorghe Nichita: Da, rămâi, deci, eu îs în primărie şi aştept de la tine... imediat cum se pleacă de acolo.
Liviu Hliboceanu: Da, da, da.
Gheorghe Nichita: Pentru că ei stau de la ho, ho, ho.
Liviu Hliboceanu: Ştiu de când, da.
Gheorghe Nichita: Spiritism acolo, ce dracu fac?
Liviu Hliboceanu: Da. Gheorghe Nichita: Şi nu se poate vedea nimic în rest?
Liviu Hliboceanu: Mai încercăm peste gard să mai vedem.
Gheorghe Nichita: Un şef de post să meargă pe acolo să vadă ce este... 
Liviu Hliboceanu: Ciudat, gluma-i cam de lungă durată.
Gheorghe Nichita: Da, probabil că e vreo şedinţă masonică cu femei, nu ştiu, dar nu cred că-i masonică, că de obicei ăştia sunt înregistraţi, ei vorbesc, invită mai multă lume...
Liviu Hliboceanu: Nu, nu-i genul ăsta, e ceva spiritism, ghicit, prezis viitor.
Gheorghe Nichita: Da, important e cine iese şi cine intră de acolo, ca să ştim! 

Misiunea „Patul”

La ordinul primarului, agenţii de poliţie s-au cazat inclusiv la aceeaşi pensiune cu iubita urmărită ca să vadă dacă se întâlneşte sau nu cu un alt bărbat. Gheorghe Nichita dorea să ştie chiar şi dacă patul din camera femeii scârţâie. În acest sens, edilul i-a cerut lui Ştefan Avîrvarei, şeful Serviciului de Urbanism din Poliţia Locală, să-şi pună subalternii să sară în pat.

Gheorghe Nichita: Deci, la hotel, mergi, iei camera, îi spui... „Băi, vrem ceva să...” mă rog, nu tre' să ştie aia de acolo.
Ştefan Avîrvarei: Să... luăm camera?
Gheorghe Nichita: Da, camera, tot. Ştefan Avîrvarei: Ok. Gheorghe Nichita: Şi tu cu Dumi în pat şi ăla să asculte. 
Ştefan Avîrvarei: Ok.
Gheorghe Nichita: Îl pui pe... îl pui pe agent în pat... Ştefan Avîrvarei: Da, am înţeles.

Ulterior, Ştefan Avîrvarei i-a raportat şefului său despre misiunea ”Patul”.

Ştefan Avîrvarei: Am vorbit, da, am trimis deja pe un prieten de-al meu acolo să ia camera din seara asta şi să-mi facă treabă bună.
Liviu Hliboceanu: Ok, bravo, la asta mă gândeam, măcar cât de cât să se audă ceva.
Ştefan Avîrvarei: I-am zis, dacă nu scârţâie, măcar să izbească tăblia patului de perete sau să se audă troncănind...

Gheorghe Nichita a apelat la Corduneni pentru a-şi urmări iubita

Primarul Iaşiului s-a folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din primărie, pentru a îşi urmări iubita, iar la un moment dat a şi ameninţat un bărbat cu care aceasta s-a întâlnit la un moment dat. Pentru serviciile lor, interlopii au cerut 3.000 de lei. Cel puţin aşa reiese dintr-o discuţie purtată de Avîrvarei cu un intermediar.

Ştefan Avîrvarei: Ovidiu?
Ovidiu Bejan: Bună seara!
Ştefan Avîrvarei: Salut!
Ovidiu Bejan: Mâine dacă putem să ne vedem pe la 4.00. E ok?
Ştefan Avîrvarei: În principiu cred că da.
Ovidiu Bejan: Da, că ei (membrii din clanul Cordunenilor – n.r.)  au zis că mai au informaţii noi şi vor vreo 3.000.

Procurorii susţin că inclusiv şeful Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, s-a întâlnit de două ori cu Gheorghe Junică, apropiat al familiei Cordunenilor, şi după fiecare dintre întâlniri l-a informat pe Nichita despre rezultatul discuţiilor purtate.

Despre angrenarea interlopilor în urmărirea sa, Adina Samson a povestit unei colege din primărie, Laura Butnariu.

Adina Samson: Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi, că la masă eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură.
Laura Butnariu: Nu cred!!!

Procurorii au scotocit vila şi primăria lui Nichita

Gheorghe Nichita a fost reţinut vineri dimineaţă de procurorii DNA, fiind acuzat de instigare la folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au făcut percheziţii la nu mai puţin de 21 de adrese din Iaşi, printre care sediul Primăriei, precum şi locuinţele lui Gheroghe Nichita şi ale şefilor Poliţiei Locale - Liviu Mihai Hliboceanu, Georgel Grumeza şi Ştefan Avîrvarei. Potrivit avocatului lui Gheorghe Nichita, anchetatorii au ridicat din casa primarului un laptop, un reportofon şi trei stik-uri de memorie.

La finalul percheziţiilor, Gheorghe Nichita a fost urcat într-o maşină şi dus la sediul DNA Bucureşti, pentru a da explicaţii cu privire la acuzaţiile care i se aduc. După audieri pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite