Primarul comunei în care a fost ucis ursul Arthur: „A fost împuşcat legal. N-a avut ce să mănânce şi a venit la gospodăriile oamenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Agent Green
Foto: Agent Green

Arthur, cel mai mare urs brun din România, dar şi alţi urşi fac prăpăd în localitatea covăsneană Ojdula, afirmă primarul Penzes Agoston potrivit căruia, prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, cel care a împuşcat animalul, ar fi avut autorizaţie.

„A fost împuşcat legal, cu autorizaţie, fără nicio problemă. A făcut pagube anul trecut, s-a dus înapoi la pădure, n-a avut ce să mănânce şi iar a venit la gospodăriile oamenilor. Nu numai ursul ăsta, a venit şi o ursoaică cu trei pui şi o ursoaică cu doi pui, a venit urs de 3 ani, a venit urs de 20 de ani. Sunt 130 de urşi în zonă”, a spus primarul din Ojdula, la Europa FM.

Edilul se plânge că a chemat de nenumărate ori autorităţile în ajutor, astfel încât urşii să nu mai poată intra în gospodării.

„Săptămâna trecută am dat două alerte, dar jandarmii n-au fost în stare să gonească ursul din ograda omului. 15 inşi am pândit toată noaptea, au venit de la Covasna jandarmii montani, erau băgaţi în tufiş la 100 de metri de localitate. 

Toată noaptea a trebuit să dăm cu tunul de butelie ca să nu intre în gospodăria oamenilor. Avem un guvern care nu se preocupă de soarta noastră”, spune Penzes Agoston. 

Activiştii de mediu de la Agent Green au anunţat, miercuri, că prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident în Riegersburg, Austria, a primit de la Ministerul Mediului derogarea de a elimina o ursoaică cu pui care ar fi cauzat pagube la fermele din Ojdula. Dar, în realitate, prinţul nu a omorât, în luna martie, ursul care făcea probleme, ci un mascul uriaş, Arthur, cunoscut de specialişti ca fiind cel mai mare urs brun din România, susţin reprezentanţii organizaţiei ecologiste. 

Citeşte şi:

Investigaţie Agent Green: Ursul uriaş Arthur, împuşcat de un prinţ într-o arie naturală protejată

Ministrul Mediului, despre ursul Arthur: Trebuie stabilit dacă s-a respectat legea. Sancţiunea este de 30.000 de euro

Cine este prinţul Emanuel de Liechtenstein, acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur

Florin Cîţu, despre uciderea ursului Arthur: Se pare că nu este cel mai mare urs. Nu toate datele sunt corecte

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite