Primăria Bucureşti a respins cererea pentru organizarea unui miting la Ateneu joi când are loc ceremonia cu şefii instituţiilor UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajul prin care cetăţenii au fost invitaţi la protest joi
Mesajul prin care cetăţenii au fost invitaţi la protest joi

Comisia de ordine publică a Primăriei Bucureşti a respins miercuri solicitarea pentru un miting desfăşurat joi la Ateneul Român, cerere depusă de protestatarul Cristian Dide. Motivul respingerii e faptul că pentru acel spaţiu există deja o cerere din partea Guvernului pentru evenimentul public prilejuit de preluarea preşedinţiei rotative a UE. Cu toate acestea, Cristian Dide anunţă că va protesta, joi, la Ateneu.

„Domnul Cristian Dide a înţeles să investească Comisia de Ordine Publică a Municipiului Bucureşti cu o solicitare pentru trei mitinguri, unul în faţa Ministerului de Externe, în data de 10, un alt miting pentru Piaţa Victoriei, iar altul care vizează o adunare publică în parcul din faţa Ateneului Român. Urmează ca în scurt timp să emitem o adresă prin care vom comunica decizia Comisiei de Ordine Publică, având în vedere că în data de 4 ianuarie 2019 am fost investiţi cu o solicitare din partea Ministerului Afacerilor Externe pentru zona despre care se face vorbire, respectiv Ateneul Român, Hilton şi Palatul Regal”, a declarat, potrivit Mediafax, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Potrivit acestuia, legea nu permite organizarea a două adunări în acelaşi loc şi în acelaşi timp.

„Membri în această comisie sunt şi de la MAI, Jandarmerie şi alte direcţii, precum Poliţia Locală, iar o antepronunţare ar produce o chestiune care nu este deontologică (...) Vă pot spune prin analogie, având în vedere că pe data de 4 ianuarie am fost investiţi cu o solicitare din partea MAE, nu se pot aproba două activităţi în aceeaşi zonă. Mai mult de atât, trebuie să înţelegem că statutul pe care îl dă Comisia Europeană membrilor acestora este un statul special, iar pentru acest statut există şi inele de securitate indicate de Comisia Europeană”, mai spune Bădulescu.

Protestatarul Cristian Dide crede că joi seară, în faţa Ateneului, vor fi „câteva mii de persoane”. „Intenţionăm ca joi seară, atunci când România este investită Preşedinţia Consiliului Europei să organizăm un miting de susţinere/ Aşa cum a decis Înalta Curte, noi suntem obligaţi să declarăm orice adunare publică. Am fost invitaţi de Primăria Capitalei şi ni s-a dat de înţeles că nu avem voie să organizăm aceea adunare publică acolo, din motive de securitate şi că acolo vor veni înalţi demnitari. Cred că vom fi câteva mii de persoane”, a declarat, miercuri, Cristian Dide, la ieşirea de la discuţiile cu Aurelian Bădulescu.

Joi seară, la Ateneul Român, se organizează un concert inaugural al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. La eveniment ar putea participa şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite