Primar de comună, şpagă de 350.000 €

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul comunei gorjene Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu (57 de ani), a fost reţinut, ieri, de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie Craiova.

Primarul este acuzat pentru că a luat mită de 350.000 de euro la atribuirea a 34 de contracte de achiziţie publică, în perioada 2000-2008.
Potrivit procurorilor, Pârvulescu a condiţionat atribuirea lucrărilor de primirea unui procent de 20% din valoarea fiecărui contract de achiziţie publică ce urma să fie încheiat, precum şi de primirea a unui procent de 20% din valoarea plăţilor restante pentru lucrări executate anterior. Administratorii firmelor au fost cei care l-au denunţat pe primar.

„Foloasele pretinse şi primite de la cei doi denunţători totalizează 1.500.000 lei, echivalentul a 348.000 euro, şi au fost primite în bani, bunuri şi servicii, în mod direct şi indirect. Între foloasele primite se numără două apartamente inclusiv renovarea, unul în Târgu-Jiu, altul în Bucureşti, un autoturism Dacia papuc, construirea şi utilarea unei brutării pentru firma la care era asociat", se menţionează în comunicatul DNA. Pârvulescu este cercetat şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Edilul a fost prezentat aseară Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, dar până la închiderea ediţiei instanţa nu dăduse verdictul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite