Prima sesiune a BAC-ului, supravegheată de aproape 3.200 de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3.170 de poliţişti vor supraveghea prima sesiune a bacalaureatului
3.170 de poliţişti vor supraveghea prima sesiune a bacalaureatului

Aproape 3.200 de poliţişti vor acţiona suplimentar, faţă de dispozitivul curent angrenat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în timpul desfăşurării primei sesiuni a examenului de bacalaureat din această vară care începe mâine.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, vor acţiona 3.170 de poliţişti, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Din numărul total al celor care vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, a centrelor de examen şi a centrelor de corectare, 2.221 de poliţişti sunt de ordine publică, 678 sunt poliţişti de la rutieră, iar 271 sunt poliţişti judiciarişti.

„Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare”, se mai arată în documentul citat.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite