Prima modificare a sistemului 112:  Dispeceratul integrat din Bucureşti, funcţional

Prima modificare a sistemului 112:  Dispeceratul integrat din Bucureşti, funcţional

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor alături de Secretarul de stat, Raed Arafat.

Prima schimbare la nivelul sistemului 112 de după tragedia de la Caracal a intrat în vigoare. Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunţat că dispeceratul integrat al sistemului 112 din Bucureşti este funcţional. Pe scurt, noul sistem de funcţionare permite o mai bună colaborare între autorităţile din cadrul MAI, care intervin în situaţii de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Începând de săptămâna aceasta, Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional. Serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat şi Poliţia şi Jandarmeria. Este al treilea din ţară - celelalte două funcţionând la Mureş şi Hunedoara – iar operaţionalizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Capitalei.

Ministrul precizează că a demarat deja extinderea proiectului în toată ţara, iar până la acest moment, s-a reuşit identificarea spaţiilor necesare pentru dispecerate integrate în alte 10 judeţe.

"Astăzi, împreună cu domnul secretar de stat Raed Arafat, am invitat presa pentru a vedea cum funcţionează un astfel de centru integrat, esenţial în optimizarea timpilor de răspuns şi a intervenţiei în situaţii de urgenţă", a mai scris Mihai Fifor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: