Prima femeie inspector general adjunct al Poliţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie, numită inspector general adjunct în IGPR FOTO Adevărul
O femeie, numită inspector general adjunct în IGPR FOTO Adevărul

Chestorul de poliţie Carmen Ţuicu a fost numită, luni, în funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), fiind prima femeie care ocupă această poziţie din istoria Poliţiei Române.

Carmen Ţuicu a fost directorul Direcţiei Financiare a IGPR. Din decembrie 2016 a fost avansată în gradul de chestor de poliţie prin decretul preşedintelui Klaus Iohannis. Din funcţia de inspector-general adjunct va răspunde de crimalistică, logistică şi de atragerea de fonduri europene.

Este născută pe 28 mai 1971 şi este din Aiud, judeţul Alba. Şi-a început cariera în 1995 în Ministerul Apărării Naţionale încă de când era studentă în ultimul an la Academia de Studii Economice din Bucureşti, potrivit CV-ului oficial. Din 1996 s-a mutat la Direcţia Buget Contabilitate, Serviciul Buget din IGPR unde a lucrat timp de 11 ani ca ofiţer specialist. Din 2007 a condus acest serviciu până în 2010 când a devenit directorul Direcţiei Financiare a IGPR, se mai arată în curriculum vitae.

Carmen Ţuicu este membru al Corpului Experţilor Contabili Autorizaţi din România din 2009.

În istoria Poliţiei Române nu a mai existat o femeie care să ocupe funcţia de adjunct al inspectorului general.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite