Preşedintele Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul Predoiu, şeful operativ al SIE

Preşedintele Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul Predoiu, şeful operativ al SIE

Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul privind trecerea în rezervă a  generalului cu patru stele Silviu Predoiu din Serviciul de Informaţii Externe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trecerea în rezervă la cel care a condus SIE în ultimii doi ani vine la doar o lună după ce Gabriel Vlase a preluat funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Silviu Predoiu (n. 5 august 1958, Bucureşti) a îndeplinit de patru ori funcţia de director interimar al Serviciului de Informaţii Externe, în perioadele 20 iulie - 4 octombrie 2006, 19 martie – 5 decembrie 2007, 23 septembrie 2014 - 30 iunie 2015 şi 26 septembrie 2016 - 5 iulie 2018.

Silviu Predoiu are 59 ani şi este prim-adjunct al directorului SIE din noiembrie 2005. A absolvit Facultatea de Geologie-Geografie a Universităţii Bucureşti, cursuri postuniversitare în specializările ”Jurnalism” - în cadrul SNSPA şi ”Gestiunea proiectelor” în cadrul ASE, precum şi programe de pregătire specifică organizate de serviciile partenere nord-atlantice.

A parcurs toate etapele unei cariere operative şi a desfăşurat activitate operativă pe mai multe linii de muncă – contraspionaj extern, combaterea criminalităţii organizate, antiterorism, protecţie internă. Începând cu anul 2000 a îndeplinit succesiv funcţiile de şef direcţie, şef direcţie generală şi adjunct al directorului SIE.

A fost avansat în gradul de general de brigadă în 2004 şi înaintat în gradele de general-maior în 2006, general-locotenent în 2008 şi general în 2011. Pentru rezultatele foarte bune obţinute în carieră, Predoiu a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României” şi Ordinul Naţional ”Pentru Merit”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările