Poluare în marile oraşe. Ministrul Mediului, întâlnire cu reprezentanţii din Iaşi, Braşov şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După controversa cu primarul Bucureştiului Gabriela Firea privind calitatea aerului, ministrul Mediului a convocat o întâlnire cu reprezentanţii oraşelor Iaşi, Braşov şi Bucureşti.

 UPDATE Ministrul Mediului, Cosel Alexe, a declarat, luni, că 10 oraşe din România trebuie să facă planuri preventive în ceea ce priveşte reducerea nivelului de poluare, la recomandarea instituţiilor europene, pentru a se evita o eventuală procedură de infringement.

Potrivit ministrului Mediului, cele 10 oraşe care trebuie să facă planuri pentru în ceea ce priveşte reducerea poluării sunt: Craiova, Cluj, Timişoara, Constanţa, Brăila, Turnu Măgurele, Galaţi, Bacău, Ploieşti şi Piteşti.

„Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus, luni, Costel Alexe, citat de Mediafax.

        ************************************************

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a convocat pentru luni, 20 ianuarie, la sediul MMAP, reprezentanţii celor trei municipii care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene sau chiar în aşteptarea unui verdict de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, a anunţat Ministerul Mediului.

La ora 9:00, este programată declaraţia ministrului Costel Alexe privind desfăşurarea întâlnirii cu reprezentanţii Municipiilor Braşov, Iaşi şi Bucureşti;

Ora 15.00 este ora estimativă pentru declaraţii privind concluziile discuţiilor cu reprezentanţii municipiilor Braşov, Iaşi şi Bucureşti.

”Menţionăm că ora exactă a declaraţiilor (15.00) poate varia în funcţie de discuţiile cu reprezentanţii Primăriei Bucureşti”, a transmis Ministerul Mediului.

Ministrul Mediului Costel Alexe şi primarul Capitalei Gabriela Firea au avut schimburi dure de replici pe tema calităţii aerului, Firea reproşându-i că acuză PMB pentru gradul de poluare, în condiţiile în care Bucureştiul este pe locul al patrulea din acest punct de vedere, înaintea sa în topul poluării aflându-se Iaşi, Cluj, Braşov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite