Poliţiştii din toată ţara sunt pregătiţi să doneze sânge pentru colegul lor atacat cu sabia de interlopi la Rădăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficantul de droguri a dat cu sabia imediat după ce poliţiştii au intrat în casă
Traficantul de droguri a dat cu sabia imediat după ce poliţiştii au intrat în casă

Poliţiştii din întreaga ţară sunt pregătiţi ca, în caz de nevoie, să doneze sânge pentru colegul lor aflat în comă după ce a fost tăiat cu sabia de un interlop periculos din Rădăuţi. Reprezentanţii Poliţiei Române anunţă că apelul anonim lansat pe Facebook, prin care se cere sânge pentru luptătorul rănit nu este oficial, precizând că medicii susţin că, în acest moment, nu este nevoie să se doneze sânge.

UPDATE Poliţistul rănit în timpul percheziţiilor de marţi de la Rădăuţi a fost operat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, dar starea lui se menţine critică, leziunile suferite la cap fiind foarte grave.

Medicul Tudor Ciuhodaru de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a declarat că intervenţia chirurgicală a durat câteva ore, a decurs normal, dar că starea pacientului este în continuare critică.

"Operaţia s-a terminat, a durat câteva ore. Pacientul se află la terapie intensivă, este intubat şi ventilat mecanic. S-au făcut toate intervenţiile de urgenţă necesare, aşteptăm să vedem evoluţia. Starea este în continuare critică, pronosticul în acest caz este extrem de rezervat", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Potrivit medicilor, leziunile sunt foarte grave şi există riscul apariţiei unor complicaţii.

Dan Ciprian Sfichi a fost stabilizat de către medicii de la spitalul din localitate şi a fost transportat la spitalul din Suceava, pentru o evaluare medicală complexă. Pentru că s-a impus o intervenţie neurochirurgicală, el a fost transportat la Iaşi unde a fost evaluat rapid imagistic şi biologic şi transportat de urgenţă în sala de operaţii.

"O întreagă echipă medicală, inclusiv directorul spitalului medicul Lucian Eva, este în acest moment în sala de operaţii”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru în jurul orei 15.00.

Potrivit acestuia, prognosticul rămâne extrem de rezervat datorită severităţii leziunilor şi complicaţiilor posibile.

Ciuhodaru a mai precizat că sunt zece medici în sală, întrucât intervenţia este ”grea”.

Agresorul, în prezent reţinut, a mai fost arestat în iulie 2016 pentru trafic de droguri, ulterior fiind plasat sub control judiciar, până în octombrie 2017.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite