Poliţia Română a ascuns recenziile de pe pagina de Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politia romana facebook

După ce a primit zeci de mii de evaluări de 1 stea, Poliţia Română a ascuns recenziile de pe pagina oficială de Facebook. Românii şi-au exprimat în ultimele zile nemulţumirea astfel după ce şoferului care circula cu numere de înmatriculare cu mesaje anti-PSD i s-a întocmit dosar penal de poliţiştii din Capitală.

Românii protestează de luni faţă de decizia poliţiştilor din Capitală de a-i face dosar penal şoferului care circula cu numere de înmatriculare cu mesaje anti-PSD. Pe Facebook, pagina oficială a Poliţiei Române a primit mii de mesaje critice, dar şi evaluări de 1 stea, care au scăzut dramatic ratingul paginii, acesta ajungând miercuri la 1.1. Spre exemplu, miercuri seara, din cele peste 67.000 de review-uri ale paginii Poliţiei Române, 62.000 erau de o stea, faţă de doar 4 mii de recenzii de 5 stele.

Nu e de mirare de ce joi pagina de Facebook a Poliţiei Române nu mai afişează deloc recenziile, acestea fiind ascunse de administratorii paginii de socializare.

Mai mult decât atat, iritat de reacţiile negative, purtătorul de cuvânt de la Brigada Rutieră le-a sugerat oamenilor să nu mai apeleze la Poliţie, atunci când au o problemă, într-un mesaj care ulterior a fost şters. Acest lucru i-a revolat şi mai mult pe internauţi, iar evaluările cu 1 stea şi mesajele critice s-au înmulţit.

Miercuri, Poliţia Română a transmis, printr-un mesaj postat pe Facebook, că pagina instituţiei a primit multe recenzii şi comentarii negative, dar conturile utilizatorilor nu au fost raportate pentru acest lucru, cum se vehicula în spaţiul public. De asemenea, Poliţia spune că, în pofida comentariilor cu referiri politice şi care conţin un limbaj licenţios, a fost respectat „dreptul la libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor”, iar siguranţa cetăţenilor rămâne prioritară. „Deşi unele dintre mesajele care însoţeau recenziile şi comentariile cetăţenilor conţineau referiri politice sau exprimări licenţioase, am ales să respectăm dreptul la libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi nu le-am cenzurat, şters sau ascuns”, se arata în comunicatul Poliţiei Române.

„După ce am apreciat cu o stea reprezentanţa de stand up comedy de la sediul Poliţiei Române, m-am trezit cu un mesaj de la Facebook care mă atenţiona că au fost înregistrate activităţi suspecte asupra contului meu, motiv pentru care au fost nevoiţi să-l blocheze. A fost necesar să-mi schimb parola. Acelaşi lucru au păţit şi alţii care şi-au exprimat opinii similare, conform nenumăratelor mărturii apărute pe Facebook”, a scris unul dintre utilizatori. Efectiv nenumărate postări arătau comentariile negative lăsate pe pagina de Facebook a Poliţiei urmate de înştiinţarea că aceste conturi au fost blocate temporar din motive de secutitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite