Peste 2.800 de ucraineni au cerut azil în România. Centrele de cazare ale statului sunt ocupate în proporţie de 66,1%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat, duminică, că de la începerea conflictului din Ucraina, 2.849 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România şi că aceştia beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

„Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei.” a precizat instituţia.

Aceeaşi sursă menţionează că centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) sunt ocupate în proporţie de 66,1 %.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în data de 5 martie a.c., 91.607 de persoane, dintre care 31.628 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 98.138 de persoane, dintre care 23.180 cetăţeni ucraineni, au părăsit teritoriul României.

Totodată, 22.253 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 24.300 pe sensul de ieşire.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite