Peste 24.000 de poliţişti la datorie în ziua alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română a anunţat că a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi  Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie.

Duminică, 11 decembrie, peste 24.000 de poliţişti vor fi angrenaţi, la nivel naţional, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie şi de ordine şi linişte publică şi prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, Poliţia Română va desfăşura activităţi, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

Poliţia avertizează ce sancţiuni riscă cei care încalcă legea electorală.

”Codul Penal prevede, la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale şi care sunt pedepsele prevăzute de lege.  Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevazute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente”, informează Poliţia Română.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite