Percheziţii ale procurorilor DNA la sediul Consiliului Judeţean Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost arestat anul trecut pentru luare de mită şi trafic de influenţă FOTO: Mediafax
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost arestat anul trecut pentru luare de mită şi trafic de influenţă FOTO: Mediafax

Percheziţii ale procurorilor DNA au loc, în această dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Argeş, instituţie condusă de Constantin Nicolescu (PSD), care pe 18 mai a fost trimis în judecată de DNA, sub acuzaţia că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.

15 procurorii piteşteni au descins în mai multe birouri ale Consiliului Judeţean, inclusiv în biroul preşedintelui instituţiei, Constantin Nicolescu, lider al PSD Argeş, fiind vizate serviciile de investiţii şi licitaţii.

Percheziţiile au loc în prezenţa vicepreşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat de acasă de către anchetatori.

"Am deschis instituţia şi le-am pus la dispoziţie procurorilor tot ceea ce ni s-a cerut şi vom ajuta ancheta. Vreau să cred ca nu este o răzbunare politică" a declarat Tecău.

Nicolescu a fost arestat prevenitiv anul trecut, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. El este judecat deja într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, dar deocamdată nu se ştie dacă percheziţiile au legătură cu acest dosar sau cu altă cauză, cum ar fi organizarea referendumului. Procurorii au deschis în Argeş 22 de dosare penale legate de falsificarea votului sau mită electorală. Există localităţi - de pildă, Râca - unde s-a înregistrat o prezenţă la vot de peste 120%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite