UPDATE Percheziţii de amploare în Bucureşti la traficanţii de heroină: au fost găsite peste 280 de doze de heroină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, în Bucureşti pentru prinderea unor suspecţi de trafic cu heroină. 27 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri, iar faţă de una dintre acestea s-a început urmărirea penală. În timpul percheziţiilor, anchetatorii au ridicat mai multe ustensile folosite postionarea şi distribuirea drogurilor.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti – Serviciul Antidrog şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie al Jandarmeriei „VLAD ŢEPEŞ” au organizat, în noaptea de miercuri spre joi, o amplă acţiune în vederea prevenirii şi combaterii traficului de droguri.

În cadrul acţiunii, în Bucureşti au fost făcute 22 de percheziţii, în sectoarele 2 şi 5, iar poliţiştii au găsit: „281 doze de heroină pregătite în vederea vânzării, precum şi cantitatea netă de aproximativ 40 grame heroină pură, destinată tot vânzării; aproximativ 140 comprimate methadonă destinate vânzării; două pistoale cu gaze deţinute fără autorizaţie; aproximativ 250 pachete ţigări netimbrate provenite din Ucraina, precum şi alte bunuri şi valori. De asemenea, cu ocazia cercetărilor au fost ridicate şi două autoturisme, respectiv un autoturism de lux marca BMW X5, precum şi un autoturism marca Dacia Logan, urmând a se dispune măsuri asiguratorii, în vederea confiscării”.

De asemenea, la sediul DIICOT au fost duse 27 de persoane care au fost puse sub învinuire pentru   trafic de droguri de mare risc (heroină şi comprimate metadonă), urmând a fi dispuse măsurile legale în cauză.

„Talanul”, urmărit penal pentru trafic cu cocaină

Mai mult, s-a început urmărirea penală faţă de o persoană (care ar fi cunoscută ca „Talanu”), care este acuzată de trafic ilicit de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, în perioada 21.09.2013 – 22.09.2013 ar fi procurat cocaină, pe care o deţinea pentru a o vinde. 

Bărbatul ar fi deţinut şi ar fi vândut pe teritoriul României, îndeosebi pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa, în repetate rânduri, importante cantităţi de drog de mare risc.

Procurorii precizează că bărbatul urmează să fie reţinut pentru 24 de ore, după care va fi dus în faţa instanţei cu propunerea de arest preventiv.

Tot în urma acestor pecheziţii au mai fost descoperite: două kilograme de canabis, un cântar marca „Fuzion Typ, mai multe ambalaje din folie transparentă (folosite în mod obişnuit de către traficanţii de droguri, pentru porţionarea acestora în vederea vânzării de ordinul gramelor) şi un cântar electronic marca „ Kern Pocket Balance” cu urme de cannabis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite