Pensiile militare, revizuite până în anul 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a adoptat vineri seară un act normativ referitor la recalcularea pensiilor militare.

Citiţi şi: Cum vor fi recalculate din 2011 pensiile militarilor

Tulcea: Pensionarii militari au protestat la Prefectură

Generalul Adrian Marinescu: “Sunt un asistat pe bugetul țării. Mi-e rușine să spun că sunt fost ofițer !”

Emil Boc a explicat că aceste pensii au fost recalculate până la 31 decembrie 2010 şi au rezultat două situaţii: pensii recalculate pe baza adeverinţelor de venit sau pensii recalculate pe baza salariului brut pe economie.

Pensia, calculată pe baza soldei

Noul act normativ prevede că pensiile militare la calculul cărora s-a avut în vedere salariul mediu brut pe economie vor fi revizuite până la 31 decembrie 2011, pe baza actelor doveditoare ale veniturilor realizate. Până în martie 2012 va avea loc regularizarea plăţilor. Până la decizia de revizuire, pensiile calculate pe baza salariului minim pe economie şi a adeverinţelor de venit vor fi menţinute la nivelul din decembrie 2010.

Instituţiile din sistemul de apărare vor fi obligate ca, până cel mai târziu la 31 octombrie 2011, să identifice şi să transmită către casele de pensii adeverinţele de venit ale militarilor pensionari. În cazul pensiilor pentru care, până la 31 octombrie 2011, nu pot fi identificate veniturile realizate lunar pentru anumite perioade va fi utilizat cuantumul soldei de grad şi de funcţie minimă corespunzătoare gradului militar deţinut.

Drepturile de pensii revizuite se acordă de la 1 ianuarie 2011 dacă cererea de revizuire, împreună cu actele doveditoare, a fost depusă până la 1 ianuarie 2014 sau de la data întâi a lunii următoare celei în care cererea, împreună cu toate actele doveditoare, a fost depusă la Casa de pensii peste acest termen.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite