UPDATE Parada de Ziua Aviaţiei, anulată după aterizarea forţată a elicopterului american în Piaţa Charles de Gaulle

UPDATE Parada de Ziua Aviaţiei, anulată după aterizarea forţată a elicopterului american în Piaţa Charles de Gaulle

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a decis anularea paradei de Ziua Aviaţiei după incidentul de astăzi în care un elicopter american Black Hawk a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle în timpul unor antrenamente.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Ca urmare a incidentului de zbor din data de joi, 15 iulie, în care a fost implicat elicopterul Armatei SUA, de tip UH-60 Black Hawk, au fost anulate zborurile de antrenament care erau planificate în această perioadă deasupra Municipiului Bucureşti, în vederea participării aeronavelor militare româneşti şi americane la festivităţile organizate în data de 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului, cu ocazia Zilei Forţelor Aeriene, respectiv 21 iulie, la Arcul de Triumf, cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan.

Astfel, festivităţile de Ziua Forţelor Aeriene se vor desfăşura fără survolul aeronavelor militare, iar la cele de la Arcul de Triumf vor participa aeronave de transport care au executat nemijlocit misiuni în Afganistan, respectiv avioane de tip C-130 Hercules şi C 27J Spartan.

UPDATE Parada de Ziua Aviaţiei se va ţine doar de la sol, nu vor mai fi ridicate avioane şi elicoptere.

La ceremonia de pe 20 iulie urma să participe şi preşedintele Klaus Iohannis.

Reamintim că elicopterul american lua parte la o serie de antrenamente pentru sărbătorirea Zilei Forţelor Aeriene Române când a început să piardă altitudine deasupra Bulevardului Aviatorilor. Pilotul a reuşit să controleze aparatul pentru a-l aduce în siguranţă la sol, în intersecţia din Piaţa Charles de Gaulles. 

Totuşi, pe traseu a atins cu coada un cablu folosit pentru atârnarea decoraţiunilor luminoase de Craciun pe Bulevardul Aviatorilor, iar cei doi stlâlpi de iluminat de care era legat cablul au căzut. Două maşini aflate în trafic, un autoturism şi o dubă, au fost avariate. Nu există victime. 

Elicopterul militar a aterizat în sensul giratoriu de la Charles de Gaulle şi a fost filmat de trecători.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările