Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de un an, tinerii care vin la Centrul de Tineret din cadrul  Direcţiei pentru Tineret Maramureş pot să studieze gratuit revista „Forbes“.

Abonaţii noştri: „Citesc informaţii economice"

O parte din colecţie stă în biroul directorului, iar o parte în sala unde se adună tinerii. „Am avut de ales dintr-un catalog de publicaţii şi am optat «Forbes». Este una dintre cele mai bune reviste economice şi sociale din România", a motivat Adrian Todoran (32 de ani), şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret Maramureş.

„Abia aştept să vină. Eu sunt primul care o citesc. Îmi plac articolele despre investiţii şi idei de afaceri pe care de multe ori le şi dezbat cu tinerii", a continuat Todoran. El a mai adăugat că anul acesta, în august, va reînnoi cu siguranţă abonamentul la „Forbes", pentru că tinerii băimăreni au cu siguranţă ce să înveţe din paginile revistei.

Editorialul cititorului: Cum ne întoarcem acasă

Problema plecării masive a forţei de muncă româneşti către „ţările calde" se pune foarte acut acum mai mult ca niciodată. Este trist, şi la această concluzie a ajuns şi domnul Dinu Patriciu în comentariul de vineri din „Adevărul" , cu titlul „Pribegi prin ţară şi pe afară". Consider că oamenii se împart, în general, în două categorii principale: oameni cu principii bine definite (nimic şi nimeni nu-i clinteşte pe aceştia de la un patriotism autentic) şi cei pentru care sintagma „trăieşte clipa" este crezul vieţii.

S-ar putea numi şi un al treilea tip de oameni, un fel de melanj între cele două categorii sus-numite, adică oameni care îşi iubesc şi-şi respectă ţara de proveninţă, dar care temporar au experimentat şi însuşit stilul de viaţă din ţările unde au ales să plece. Problema pentru aceia dintre ei care preferă să se întoarcă este cum îşi pot pune în practică dorinţa de a face bine în propria ţară. Şi aici au nevoie de mentori.

Un alt aspect pe care ţin să-l subliniez ar fi acela că, după părerea mea, comuniunea de idei, trăiri, experinţe comune cu persoane din poporul din care provii şi alături de care ai crescut nu o pot înlocui toţi banii sau avantajele altei ţări. Cred cu convingere că mulţi care pleacă nu realizează suficient acest lucru, aşa cum cred că pentru foarte mulţi resemnarea din varii motive - personale sau profesionale, care atârnă la fel de greu - îi determină să nu mai revină.(A. Ghenu)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite