Opt ore pentru deszăpezirea Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiile RATB vor trebui deszăpezite în maximum două ore de la încetarea ninsorii
Staţiile RATB vor trebui deszăpezite în maximum două ore de la încetarea ninsorii

Pentru deszăpezirea Capitalei sunt necesare maximum opt ore de la căderea primilor fulgi. Primele străzi pe care se va lucra vor fi arterele principale, pe care circulă mijloacele de transport în comun şi pe care se află sediile unor instituţii, urmând ca zăpade de pe restul străzilor să fie înlăturată, scrie Mediafax.

"Imediat după declanşarea ninsorii, toţi operatorii care execută programul de deszăpezire şi combatere a poleiului au obligaţia de a asigura accesul în siguranţă la şi de la obiectivele care deservesc servicii vitale pentru cetăţeni (sănătate, alimentaţie publică, energie electrică, termică, transport în comun)", se precizează într-un comunicat de vineri seară al municipalităţii, aceasta fiind "urgenţa 1", căreia îi sunt alocate maximum patru ore.

Staţiile RATB vor trebui deszăpezite în maximum două ore de la încetarea ninsorii, conform planurilor municipalităţii.

În plus, Administraţia Străzilor va trebui să se ocupe de deszăpezirea tuturor parcărilor pe care le administrează.

După finalizarea primei faze de deszăpezire, utilajele au la dispoziţie încă maximum patru ore pentru a interveni pe restul arterelor secundare, cele care nu sunt deservite de transportul în comun şi pe care nu se află sedii de instituţii, aceasta fiind faza a doua a intervenţiei.

În iarna 2009-2010, planurile municipalităţii prevăd ca, în maximum trei ore de la avertizarea meteo care anunţă polei, utilajele implicate în deszăpezire să împrăştie preventiv substanţe care să combată apariţia gheţii pe asfalt.

"Încărcarea, transportul şi depozitarea zăpezii de pe artere se va realiza în maximum opt ore de la finalizarea activităţii de deszăpezire şi combatere a poleiului", se mai arată în comunicatul municipalităţii.

Pe lângă utilajele pe care le au deja pregătite pentru intervenţie, operatorii de salubrizare vor trebui să aibă disponibile câte zece utilaje care să intervină numai la solicitarea echipajelor de urgenţă.

Operatorii care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului în beneficiul unor firme private vor folosi utilaje inscripţionate diferit de cele ale municipalităţii, ele nefiind implicate în programul Primăriei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat, vineri, trei baze de deszăpezire ale operatorilor din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite