Omul Anului: Regele Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel care aduce schimbarea
Cel care aduce schimbarea

Am vrut să facem un top al evenimentelor şi al oamenilor care, prin acţiunile lor, prin discursurile şi comportamentul lor public, au contribuit, în acest an la schimbarea în bine a acestei ţări.

Dar ne-am dat seama ca acest top nu are rost. Pentru că noi, membrii comunităţii spunesitu.ro, nu avem nicio îndoială că Omul anului 2011 este Regele Mihai.

Pentru că în anul acesta, Regele ne-a făcut, pentru prima dată după 22 de ani, pentru prima dată în viaţă, să fim mândri că suntem români. Că avem o tradiţie, o istorie, o identitate, că reprezentăm ceva, fiecare în parte şi cu totii împreună.

25 octombrie 2011, ziua Discursului Regelui din Parlament, a fost cel mai puternic şi adevărat moment din politica românească a ultimilor 22 de ani. Este un gest care va rămâne în istorie. Ne-a emoţionat profund şi a schimbat ceva în noi. De aceea, pentru comunitatea spunesitu.ro, Regele Mihai este Omul Anului.

Anul 2011 a fost greu pentru români, iar anul viitor nu se anunţă mai uşor. În loc să ieşim din criza, intrăm în recesiune. În loc de prosperitate, avem austeritate. În loc să se dezvolte economia privată, se dezvoltă economia subterană. În loc de libertate, avem constrângeri. În loc de adevăruri, avem minciuni.

În loc să avem mai multă democraţie, avem din ce în ce mai puţină. În loc să ne bucurăm de apropierea alegerilor, pentru a sancţiona toate acestea, mai avem de aşteptat un an, pentru că alegerile se comasează şi se amână. Cel mai rău este că ne-am pierdut parcă şi capacitatea de a reacţiona.

Click aici pentru a citi continuarea

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite