O româncă a primit premiul pentru cea mai bună poliţistă din lume, pentru misiunile din Haiti

O româncă a primit premiul pentru cea mai bună poliţistă din
lume, pentru misiunile din Haiti

Raluca Domuţa se află de 5 ani în misiune în Haiti

Cea mai bună poliţistă din lume este din România. Comisarul-şef de poliţie Raluca Domuţa a primit titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”, în cadrul unei ceremonii organizate în Marea Britanie, pentru modul în care s-a implicat în misiunile de căutare şi salvare după cutremurul care a avut loc în Haiti, în 2010.

Ştiri pe aceeaşi temă

“La data de 23 august a.c., în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police - IAWP, comisarului-şef de poliţie Raluca Domuţa, din cadrul Poliţiei Române, i s-a conferit titlul de «International Femele Police Peacekeeper 2015», pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti”, a precizat luni Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

În cadrul festivităţii organizate în Cardiff, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, poliţistei i-a fost recunoscut rolul pe care l-a avut în 2010, în timpul unei misiuni ONU pe care a avut-o în Haiti.

Astfel, Raluca Domuţa a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei.

De asemenea, poliţistul român este considerat de organizaţiile internaţionale un ofiţer de poliţie de excepţie, a cărui experienţă este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti.
“Experienţele trăite în misiune internaţională într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înţeleg de ce bunica mea, care a trăit experienţa primului război mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârşitul rugăciunii spunea «Doamne, ajută-ne să ne trezim în pace!”, a spus Raluca Domuţa, citată în comunicatul Poliţiei Române.

Ofiţerul Raluca Domuţa a absolvit Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în ştiinte penale, psihologie judiciară şi apărarea drepturilor omului. În prezent ocupă funcţia de şef poliţie regiune în cadrul Haiti - MINUSTAH şi oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi a actelor de violenţă sexuală.

Felicitată de ministrul de Interne

După ce i s-a decernat înalta distincţie, Raluca Domuţa a fost felicitată de ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

”În convorbirea telefonică purtată astăzi cu poliţista, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat că acest premiu este o recunoaştere a importanţei activităţii pe care aceasta o desfăşoară în misiunea internaţională MINUSTAH – Haiti şi că aduce onoare pentru poliţiştii români şi instituţia Poliţiei Române”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările