O nouă înşelătorie prin SMS. Clienţii cărei firme de telefonie sunt vizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noi înselătorii prin SMS. Orange avertizează clienţii.
Noi înselătorii prin SMS. Orange avertizează clienţii.

Orange România continuă demersurile de informare a clienţilor în legătură cu tentativele de înşelătorie din mediul online. Uneori, acestea pot părea iniţiate de Orange, dar, în realitate, sunt efectuate de persoane care nu reprezintă compania şi au scopul de a obţine câştiguri nejustificate.

Compania anunţă clienţii să nu deschidă link-urile care sunt trimise prin SMS-uri de „angajaţii” Orange, pentru că riscă să li se viruseze telefonul şi să le fie descoperite anumite date personale.

„Salut! În contextul tentativelor de fraudă care circulă pe SMS, îţi reamintim că Orange nu solicită prin mesaje scrise instalarea de aplicaţii de mesagerie vocal. Pentru ca telefonul tau să fie în siguranţă, îţi recomandăm să instalezi numai aplicaţii de mobil din magazine oficiale precum Google Play sau App Store.”

mesaje fake orange

Indiciile după care oamenii pot identifica încercările de înşelătorie sunt solicitarea unor informaţii confidenţiale, solicitarea trimiterii unui răspuns urgent, solicitarea tastării anumitor coduri, link-uri pentru descărcarea unor aplicaţii sau chiar solicitarea unui transfer de bani.

Orange oferă şi îndrumări pe care oamenii care cred că au telefonul virusat, ar trebui să le urmeze:

  • Activează Google Play Protect, care permite ştergerea programelor malware.
  • Dacă acest lucru nu funcţionează, efectuează o resetare completă a dispozitivului la setarile din fabrică. Atentie! Acest lucru va şterge toate datele, inclusiv fotografiile şi aplicaţiile de pe telefon, care nu se vor putea recupera.
  • NU efectua o copie de rezervă înainte de resetarea la setarile din fabrică, deoarece va face şi o copie de rezervă a malware-ului.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite