Noi funcţionalităţi în platforma de programare la vaccinare. Cum se pot programa persoanele care vor să-şi facă doza booster

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opţional, la cerere, beneficiarii vaccinaţi cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson.
Opţional, la cerere, beneficiarii vaccinaţi cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson.

Echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a optimizat luni aplicaţia ROVACCINARE şi a implementat două funcţionalităţi noi, respectiv posibilitatea de programare la doza de rapel (booster) pentru persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson şi  programarea automată la doza a 3-a (suplimentară), pentru persoanele imunocompromise care aleg să se vaccineze cu unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN Mesager.

Începând de astăzi, persoanelor care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson li se poate administra doza de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna).

Opţional, la cerere, beneficiarii vaccinaţi cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson.

Astfel, în sprijinul beneficiarilor, echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a optimizat aplicaţia ROVACCINARE şi a implementat două funcţionalităţi noi:

  • Posibilitatea de programare la doza de rapel (booster) pentru persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson. Singura condiţie pentru programare prin platformă la rapel (booster) pentru persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson este să fi trecut 180 de zile de la administrarea primei doze. 
  • programarea automată la doza a 3-a (suplimentară), pentru persoanele imunocompromise care aleg să se vaccineze cu unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN Mesager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna). 

Programarea la doza suplimentară pentru persoanele imunocompromise

Persoanele imunocompromise care au o recomandare medicală pentru administrarea unei scheme de vaccinare formată din 3 doze cu unul dintre vaccinurile ARN messager (Pfizer sau Moderna) se programează în platforma informatică urmând paşii standard pentru primele doze, iar la administrarea dozei în centrul de vaccinare vor fi înscrişi în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) într-o categorie distinctă. Ulterior, după administrarea dozei a doua, indiferent de tipul de vaccin administrat (Pfizer sau Moderna), pentru această categorie specială de persoane, platforma de programare va genera automat o programare pentru doza 3 suplimentară, la un interval de 28 de zile.

Programarea pentru doza 3 suplimentară se poate vizualiza, anula sau reprograma din platforma ROVACCINARE de către fiecare beneficiar. Pentru persoanele cu  schemă completă formată din 3 doze, se poate administra doza 4 (booster) la un interval de 180 de zile de la doza 3.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite