Incendiu la Institutul Matei Balş: Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
institutul matei bals

Procurorii Parchetului de pe lângăTribunalul Bucureşti au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi.

Atât procurorii, cât şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţa Capitalei se află la faţa locului. 

De asemenea, la Institutul ”Matei Balş” se află şi specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a determina cauza izbucnirii incendiului.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID, despre care fostul manager Adrian Streinu-Cercel declară că erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. 

Patru  pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi carbonizaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode.

102 pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat.

Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, vehiculându-se însă ideea că motivul incendiului ar fi o butelie de oxigen..

Ştirea iniţială

Un puternic incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Institutul Matei Balş, la parterul unei clădiri format din două corpuri, pentru stingerea acestuia intervenind toate echipele de pompieri disponibile.

Potrivit ultimelor informaţii, 4 pacienţi au murit, dintre care trei carbonizaţi, oar alţi 102 au fost evacuaţi.

O parte dintre aceşti pacienţi au fost transferaţi către spitalele Victor Babeş, unde ar fi disponibile circa 60 de locuri, şi către spitalul Colentina, după cum a anunţat dimineaţă chiar ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

În unitate erau trataţi bolnavi Covid-19. 

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite