Motivare. Sile Cămătaru le oferea prostituatelor cazare, haine, protecţie şi viză pentru România: „Un jucător bun joacă bine pe orice teren”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 arată, în motivarea de arestare preventivă a lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, că acesta le oferea prostituatelor cazare, protecţie, haine şi, în anumite situaţii, vize de şedere în România pentru un an, mesajul lui pentru cele care voiau să plece din ţară fiind: „Putem să trăim bine şi la noi acasă”.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 arată, în motivarea deciziei de arestare preventivă a interlopului, că acesta a convins mai multe fete să vină în Bucureşti, pentru a practica prostituţia. Ele primeau cazare şi protecţie, iar apoi Sile Cămătaru, alături de alţi membri ai grupării din care face parte, le intermedia legătura cu diverse persoane, care le plăteau pentru servicii sexuale, potrivit Mediafax.

De asemenea, Sile Cămătaru „a determinat o persoană de sex feminin de naţionalitate columbiană să practice prostituţia şi a înlesnit practicarea prostituţie de către această persoană, prin oferirea cazării, hainelor şi vizei de şedere pe o perioadă de un an în România şi postării anunţului pe internet cu privire la practicarea actelor sexuale contra cost”, se menţionează în documentul citat.

În motivare deciziei de arestare preventivă se face referire la mai multe discuţii prezentate pe larg în referatul întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Între acestea se numără o conversaţie pe care Sile Cămătaru o are cu una dintre tinere, din care rezultă că ea trebuia să plece în Anglia, cu un amic. Oamenii legii au arătat că Vasile Balint încerca să o convingă pe prostituată să rămână în ţară, spunându-i „Un jucător bun joacă bine pe orice teren” şi „Putem să trăim bine şi la noi acasă”.

Dintr-o altă discuţie, interlopul află că tânăra a plecat la o nuntă în oraşul Deva şi „devine deranjat de faptul că nu i-a spus anterior" despre această deplasare. „Tu să te gândeşti bine până luni şi dacă vrei să jucăm împreună trebuie să ştiu de tine tot timpul şi să mă asculţi”, i-a spus Sile Cămătaru tinerei.

De asemenea, judecătorul mai arată în motivare că Sile Cămătaru şi ceilalţi membri ai grupării „acţionau după un plan elaborat, folosind un limbaj codificat pentru a face dificilă activitatea organelor de cercetare penală în cazul în care ar fi fost urmăriţi".

Astfel, într-una dintre discuţiile telefonice, Vasile Balint întreabă: „Ai şi tu ceva de închiriat?". Interlocutorul îi spune că „are o garsonieră nouă, la 150 de euro, fiind disponibilă de luni”. În plus, atunci când una dintre prostituate se referă la banii obţinuţi pentru raporturile sexuale întreţinute cu diferiţi clienţi, ea îi spune interlopului că „a vândut ochelari pe 5 mil”.

Sile Cămătaru, arestat preventiv într-un dosar de proxenetism

Vasile Balint şi alţi trei suspecţi din acest dosar au fost arestaţi preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 1, pentru proxenetism. În cazul altor 19 persoane reţinute, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au reţinut 22 de persoane în urma percheziţiilor care au avut loc vineri în Bucureşti şi nouă judeţe, la locuinţele unor persoane suspectate de proxenetism şi la cazinouri din Capitală, unde ar fi racolat clienţi, majoritatea cetăţeni străini, de la care ar fi cerut între 100 şi 700 de euro pentru a întreţine acte sexuale cu prostituate.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Sile Cămătaru, interceptat în dosarul prostituatelor de lux: „Mă ocup personal de voi”

Vasile Balint, cunoscut mai ales ca Sile Cămătaru, şi alte două persoane au fost arestate preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 1, pentru proxenetism. Acesta a fost prins pe interceptările procurorilor.

Sile Cămătaru, suspectat de crearea unei reţele de prostituţie de lux, dus la audieri

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, este cercetat, într-un dosar de proxenetism, alături de aproximativ 50 de complici, că ar fi plasat zeci de prostituate în hoteluri de lux din Capitală. Poliţiştii bucureşteni au făcut percheziţii în această dimineaţă, acasă Sile Cămătaru şi la „locotenenţii“ lui, dar şi la mai multe hoteluri de lux şi cazinouri din Bucureşti. Acesta a fost dus de oamenii legii la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat. 

Sile Cămătaru a fost eliberat din închisoare: „Am făcut puşcărie în puşcărie şi am sesizat CEDO pentru tortură psihică“
 

Vasile Balint, zis şi Sile Cămătaru, judecat alături de alte 53 de persoane într-un dosar privind fapte de şantaj, cămătărie şi infracţiuni cu violenţă, a fost eliberat marţi dimineaţă din Penitenciarul Rahova. Acesta a precizat marţi că a făcut „puşcărie în puşcărie“, motiv pentru care ar fi făcut o plângere la Comisia Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru „tortură psihică“.

Nuţu Cămătaru a fost eliberat. Va fi judecat în arest la domiciliu

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, arestat în februarie 2013, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt implicaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii, va fi judecat în arest la domiciliu, a hotărât, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite