Monica Althamer, participantă la discuţia cu Sorina Pintea: Auzeam de o imixtiune gravă în justiţie, dar suna ca şi când ar fi fost ceva normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Monica Althamer, fost secretar de stat şi participantă la discuţia în care ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că Raed Arafat i-ar fi reproşat că a transmis magistraţilor documente despre transportul victimelor Colectiv, a spus că a fost „un moment de şoc”, deoarece „era vorba de imixtiune în actul de justiţie şi suna ca şi cum ar fi fost ceva normal care ţine de discuţii între colegi”, a spus Althamer pentru Digi24.

„Am participat la acea discuţie, am fost 8 participanţi, un grup de supravieţuitori ai Colectiv. Îi însoţeam şi eu în calitatea mea de consilier de pacienţi, fost secretar de stat. Tema întalnirii nu era discutarea modului în care s-au trimis sau nu documente, pentru că nu eram informaţi, cum e şi normal, legat de ce trimite Ministerul instituţiilor statului. Eram acolo pentru a discuta despre două (acte, n.r.) normative - OUG privind tratamentele în străinătate ale supravieţuitorilor Colectiv şi al doilea - proiect de Ordin referitor la transferul în străinătate al pacienţilor cu arsuri”, a declarat, la Digi24, Monica Althamer, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Afirmaţiile Sorinei Pintea cu privire la reproşurile pe care i le-ar fi adus Raed Arafat şi fostul ministru Nicolae Băniciou au fost lansate în contextul discuţiei despre mecanismul de transfer al pacienţilor arşi în străinătate, fiind un proiect în lucru cu privire la această procedură. „În contextul acela, exprimându-ne îngrijorarea referitoare la propunerile DSU, am ajuns cu discuţia - neplanificată de cineva - la ce aţi auzit dumneavoastră. Eu am precizat că sunt informaţii privind modul în care s-a efectuat transferul în străinătate, transportul, care lipsesc din documentele personale ale supravieţuitorilor - cel puţin cei prezenţi la discuţie şi care au confirmat că nu deţin în dosarele lor medicale informaţii privind transportul. (...) A fost un moment de şoc. Tocmai auzeam cu toţii, 8 şi alte persoane din MS, de o imixtiune gravă în actul de justiţie şi suna ca şi cum ar fi fost ceva normal care ţine de discuţii între colegi”, a mai spus Althamer.

Fostul secretar de stat a spus că este inadmisibil ca supravieţuitorii Colectiv să nu deţină documente cu privire la modul cum au fost trataţi, adăugând că toată documentaţia ar fi trebuit să ajungă la anchetatori.

Sorina Pintea a spus într-o discuţie cu reprezentanţii Colectiv şi publicată de Libertatea, că Raed Arafat şi Nicolae Bănicioiu i-ar fi reproşat că a transmis magistraţilor documente privind transportul victimelor fără să anunţe.

Duminică, Raed Arafat a infirmat informaţia şi i-a cerut Sorinei Pintea să clarifice public situaţia. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite