Moldovenii s-au îmbulzit să dea mâna cu Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, înconjurat de cetăţenii moldoveni, la Chişinău, FOTO: Ştirea Zilei
Traian Băsescu, înconjurat de cetăţenii moldoveni, la Chişinău, FOTO: Ştirea Zilei

Sute de moldoveni s-au înghesuit astăzi, la Chişinău, să dea mâna cu preşedintele Traian Băsescu, iar mai multe persoane, printre care şi ziarişti, au căzut pe jos.

Traian Băsescu şi preşedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, au depus coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare. Câteva sute de moldoveni l-au aşteptat pe preşedintele Băsescu, un mare iubitor al băilor de mulţime, scrie Ştirea Zilei.

Mulţimea a scandat: "Noi suntem români!", "Unire!", "Băsescu!", "Jos hotarul de la Prut!" şi "Trăiască şi-nflorească / Ardealul, Moldova şi Ţara Românească!".

Băsescu a intrat în mijlocul mulţimii pentru a da mâna cu cei care îl aşteptau. Din cauza îmbrâncelii create, mai mulţi oameni, printre care şi jurnalişti, au căzut pe jos.

Portalul Ştirea Zilei mai scrie că, la un moment dat, Traian Băsescu s-a pierdut de bodyguarzi şi a fost nevoit să dea singur din coate pentru a ieşi din mulţime. “Vă ajunge! Gata” le-a spus Mihai Ghimpu celor adunaţi.

În drum spre maşină, Băsescu a semnat un autograf pe portretul său adus de o fetiţă, care i-a urat multă sănătate preţedintelui României. Totodată, el a primit un buchet de flori albe, o îmbrăţişare şi o carte de la un profesor universitar. "O carte, domnule preşedinte!", a strigat profesorul Mihai Morăraş. "V-am îmbrăţişat anul trecut şi vreau să vă îmbrăţişez şi acum", a spus el aruncându-se la gâtul lui Băsescu.

 "Să trăiţi!", a spus Traian Băsescu şi le-a urat tuturor "mult succes!"
.
Băsescu s-a îndreptat spre coloana oficială, dar emoţia cauzată de o primire atât de călduroasă l-a făcut probabil pe preşedintele român să încurce de două ori maşina în care trebuia să urce. A găsit-o abia din a treia încercare, ghidat de omologul său moldovean, Mihai Ghimpu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite