Ministerul Justiţiei promite la CEDO brăţări electronice şi peste 8.000 de locuri noi în puşcării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, Calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, în executarea hotărârii-pilot pronunţate de CEDO la 25 aprilie 2017.

În prealabil, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut o întrevedere cu preşedintele CEDO, Guido Raimondi, referitoare la foaia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii-pilot privind condiţiile din penitenciarele româneşti. Cu o întârziere de peste 24 de ore, Ministerul Justiţiei a comunicat rezultatele întâlnirii şi a făcut public planul pe care îl are pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie. 

Conform documentului, printre alte măsuri, până în semestrul ll 2018 urmează să se introducă măsura supravegherii electronice în cazul unor deţinuţi care ies din unitatea de detenţie din diverse motive cum ar fi consultul medical sau permisiile. 

Acest tip de supraveghere va fi introdusă, însă, şi urmând modelul instituţiei suspendării executării pedepsei sub supraveghere, respectiv o formă a liberării condiţionate. Apoi se doreşte crearea unui număr de 8.095 locuri noi de detenţie şi modernizarea a altor 1.351, investiţiile fiind finanţate  de la buget sau cu împrumut extern. Aceste locuri noi locuri de detenţie vor fi amenajate eşalonat până în 2024.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite