Mihai Şora, fotografiat în metrou, în timp ce se îndrepta spre protestul din Piaţa Victoriei

Mihai Şora, fotografiat în metrou, în timp ce se îndrepta spre protestul din Piaţa Victoriei

FOTO Arhivă

Mihai Şora a fost fotografiat sâmbătă seară în metrou, în timp ce se îndrepta spre protestul din Piaţa Victoriei.

Fotograful Alberto Groşescu a postat o imaginea pe pagina sa de Facebook, cu mesajul: „Domnul Şora, în metrou, vine la protest”.Filosoful anunţase că va participa, sâmbătă seară, la protestul anunţat în faţa Guvernului, unde, la 19.30, în jur de 3.000 de persoane cereau demisia Guvernului.

Mesajul lui Mihai Şora, scris pe Facebook:

Dragi prieteni, dacă nu vreţi să ajungem cu toţii să defilăm în cap prin faţa tribunei oficiale, dacă ţineţi la soarta voastră şi a copiilor voştri, ne vedem, în această seară, la Girafă! P.S. Pata de pe inimă doare cel mai mult”, este mesajul postat pe Facebook de Mihai Şora, însoţit de un desen.

Acesta completează cu câteva gânduri.

”1. Girafa este cel mai înalt mamifer, – însuşire anatomică decisivă, ştiut fiind că doar la o anumită altitudine atmosfera devine respirabilă (şi orizontul limpede). 2. Girafa doarme foarte puţin (întotdeauna ziua, şi numai 2 ore din 24), – detaliu apreciabil: este mereu nevoie de cineva treaz în ţara noastră, deoarece noaptea ca hoţii. 3. Reţineţi eroismul girafei din Piaţa Victoriei, lângă Muzeul Antipa, cea care de ani buni protestează paşnic sub ploi, arşiţă şi ninsori, în inima Bucureştiului, nu departe de clădirea guvernului (oricare ar fi el). 4. Când un copil de trei ani este pus să stea în cap pentru-că-guvern, totul devine posibil. 5. Într-o zi, s-ar putea să fim şi noi (oameni adulţi sau girafe) nevoiţi să stăm în cap pentru-că-dictatură. 6. Iar atunci va fi prea târziu. 7. Şi nu va fi din vina trandafirilor, ci a celor care îi fură”, mai scrie Mihai Şora.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările