Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, declarat ,,Eroul Anului 2020” în Belgia

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la
Spitalul Piatra Neamţ, declarat ,,Eroul Anului 2020” în Belgia

În luna martie a acestui an, medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de toamna trecută de la Spitalul Piatra Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţii. FOTO Vincent Bordignon / beldefnews.mil.be

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţii, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia, unde el se află acum sub tratament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hans Kulge, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, a făcut anunţul fiind prezent, miercuri, la Palatul Cotroceni, unde a participat alături de preşedintele Klaus Iohannis la un eveniment orgnizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, transmit stirileprotv.ro.

”În ciuda faptului că această pandemie nu s-a terminat, România a reuşit foarte bine să îşi dovedească capacitatea instituţională şi solidaritatea comunităţii, şi devotamentul eroic al lucrătorilor din sănătate din România. Sunt foarte bucuros că ţara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului 2020. Am stat de vorbă personal cu domnul colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia.”,  a declarat directorul de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În luna martie a acestui an, medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de toamna trecută de la Spitalul Piatra Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţii, a fost transferat de la Queen Astrid Military Hospital din Bruxelles, unde se recupera din noiembrie 2020, la Saint-Luc Hospital, cea mai mare unitate medicală din capitala Belgiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările