Medicul Cătălin Denciu, considerat un erou în Belgia: „A marcat anul 2020“

Medicul Cătălin Denciu, considerat un erou în Belgia: „A marcat anul 2020“

Cătălin Denciu, medicul-erou

Medicul român Cătălin Denciu, care şi-a pus viaţa în pericol pentru a-şi salva pacienţii de la secţia ATI din Piatra Neamţ, este considerat unul dintre eroii anului de postul public de televiziune din Belgia.

„Cătălin Denciu a marcat anul 2020“, aşa vorbesc jurnaliştii belgieni despre medicul român, rănit grav în timpul incendiului din secţia ATI a spitalului din Neamţ.
 
Medicul Cătălin Denciu este considerat un erou pentru generozitatea şi profesionalismul său şi se află pe locul 3 în topul întocmit de televiziunea belgiană alături de doctorul Li Wenliang din Wuhan, care a încercat să alerteze comunitatea internaţională despre prezenţa noului tip de virus, în final devenind el însuşi victimă a bolii, şi de căpitanul Tom Moore, fost ofiţer britanic, cunoscut pentru gesturile sale filantropice.
 
La mai bine de o lună de la tragedie, Cătălin Denciu se află şi acum internat la spitalul militar pentru arşi, „Regina Astrid”, din Bruxelles.
 
Cătălin Denciu a fost internat a doua zi după incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului.
 
Medicii belgieni au reuşit să-i refacă piciorul drept, însă medicul Cătălin Denciu necesită mai multe intervenţii chirurgicale pentru arsurile de pe restul corpului. Arsurile sunt grave, pentru că, atunci când a intrat în secţia de terapie intensivă să-şi salveze pacienţii, echipamentul de protecţie cu care era îmbrăcat a luat foc. Deşi a fost detubat, încă nu a trecut de perioada critică. 
 
Pentru fiecare intervenţie chirurgicală are loc o nouă intubare, din cauza durerilor puternice pe care acestea le provoacă. În prezent, medicul urmează şi şedinţe de kinetoterapie.
   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările