Medic: Copilul scos din puţ respiră cu dificultate şi are în continuare masca de oxigen

Medic: Copilul scos din puţ respiră cu dificultate şi are în continuare masca de oxigen

Foto Dorin Constanda

Copilul de un an şi opt luni scos din puţ respiră cu dificultate şi are în continure masca de oxigen, nefiind deocamdată modificări în starea de sănătate a acestuia, a declarat duminică, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu” din Capitală, Raluca Alexandru.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Nu putem vorbi deocamdată de modificări spectaculoase în starea copilului. Acesta respiră spontan, cu ceva dificultate, cu masca de oxigen şi continuă tratamentul. Sperăm în ameliorare", a spus medicul Raluca Alexandru.

Ea a precizat că rezultatele tratamentului cu antibiotic se vor putea vedea abia după o săptămână de administrare.

Copilul a fost detubat joi şi de atunci este ajutat să respire cu o mască de oxigen. Medicii i-au administrat un tratament cu antibiotic imediat după ce a fost adus la spital, marţi noapte, iar de atunci şi până joi seară a fost ţinut pe aparate, pentru că există risc de infecţie pulmonară, după ce acesta a înghiţit apă, în cele peste 10 ore în care a stat în puţ, iar într-un plămân au intrat germeni.

Un medic neurolog l-a consultat vineri pe copil, iar echipa de medici care se ocupă de acesta, la secţia de Terapie Intensivă, îi face periodic investigaţii, pentru a ajusta permanent tratamentul care îi este administrat.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat, joi, pentru News.ro, că băieţelul este un caz extrem de grav, fără precedent, cu risc de infecţie pulmonară, care ar putea cauza decesul, cu afectarea gravă a pielii din cauza frigului şi a umezelii, pentru că a stat mai bine de 10 ore cu jumătate de corp în apă.

"Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo. Vă daţi seama, aproape 11 ore într-un puţ îngust, în frig, cu jumătate din corp în apă, înghiţind apă despre care nu ştim nimic, mă refer la calitatea acesteia. Mi-aş dori şi eu, din toată inima, să spun copil salvat, aşa cum am spus de zeci de mii de ori în cazul copiilor cu arsuri grave, cărora nimeni nu le mai dădea nicio şansă, poate nici chiar ştiinţa. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar într-un caz fără precedent", a spus profesorul Dan Enescu.

Medicul a adăugat că, de multe ori, organismul copiilor a reacţionat peste aşteptări în situaţii grave precum arsurile, dar la copilul scos din puţ, peste suferinţa pulmonară gravă, cu risc de infecţie masivă, care ar putea cauza decesul, pielea sensibilă a micuţului a fost afectată grav de frig şi umezeală.

Copilul a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările