Marş în Capitală după ce două maşini au plonjat în Dâmboviţa, în zona Vitan. Robert Negoiţă: „Gardurile de protecţie lipsesc pe ambele sensuri de mers”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma celor două accidente rutiere au murit 2 persoane
În urma celor două accidente rutiere au murit 2 persoane

În urma celor două accidente rutiere produse în zona Vitan într-un interval de 48 de ore, soldate cu doi morţi şi doi răniţi, peste 100 de bucureşteni au participat, duminică, la un marş anunţat pe Facebook. Aceştia au cerut repararea drumurilor şi au solicitat montarea unor parapeţi de beton în zona Vitan, care să le sporească siguranţa în trafic.

UPDATE Marşul, care a început la ora 15.30, s-a încheiat în jurul orei 16.30. La protest au luat parte peste 100 de bucureşteni.

Totul a pornit după ce sâmbătă, o maşină a plonjat în Dâmboviţa şi, până la sosirea echipajelor de salvare, şoferul şi-a pierdut viaţa, în timp ce soţia şi copilul său au fost grav răniţi şi sunt acum internaţi. Al patrulea pasager a fost în schimb conştient şi a mers singur la spital, pentru îngrijiri. Tragedia a venit la doar o zi după ce o tânără de 26 de ani, care conducea un Logan, şi-a pierdut viaţa exact în acelaşi loc, plonjând cu maşina în Dâmboviţa. Salvatorii nu au avut ce să mai facă, vehiculul fiind scos de scafandri din apă.

Primarul sectorului 3 spune că lipsa gardurilor este cea care contribuie la apariţia acestor nenorociri. „Nu putem sa ignorăm, pur şi simplu, faptul că lipsa gardurilor de protecţie a luat şansa la viaţă a două persoane! O femeie de 26 de ani şi tatal unui copil de 8 ani au murit, la diferenţă de câteva ore, dupa ce au plonjat cu maşinile în râu, în zona Targului Vitan”, a transmis primarul.

Acesta susţine că va face chiar luni o solicitare către Primăria Municipiului Bucureşti pentru a cere permisiunea de a lua măsuri de siguranţă în zonă.

„Şi nu sunt singurele accidente care au avut loc pe splai în ultimii ani! Gardurile de protecţie lipsesc de ani de zile, pe ambele sensuri de mers. Ştiu că gardurile se fură şi sunt conştient că aceasta este o îndeletnicire de care unii nu se lasă niciodată. Dar asta nu înseamnă că trebuie să stam cu mâinile in sân! Acolo se pot ridica parapete din beton prefabricat, aşa cum am vazut că s-a facut prin alte oraşe europene. Iar betonul nu cred ca îl va fura nimeni, mai ales ca nu poate fi valorificat”, a mai scris Negoiţă.

Unde este locul blestemat

O maşină în care se aflau patru persoane a căzut în Dâmboviţa, în zona Splai Dudeşti – Vitan din Capitală, potrivit ISU Bucureşti – Ilfov. Un bărbat a decedat, două persoane, dintre care un copil, au fost transportate la spital, iar a patra persoană este conştientă.

Evenimentul a avut loc pe sensul de mers Glina spre Bucureşti, iar maşina a fost răsturnată pe plafon. Un bărbat, aflat în stop cardio-respirator, a fost declarat decedat.
 
„Din primele verificări efectuate, accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil umed, autoturismul părăsind partea carosabilă şi răsturându-se în albia râului Dâmboviţa, pe plafon”, a declarat pentru comisarul-şef Ovidiu Munteanu, de la Brigada Rutieră a Capitalei.
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin, a declarat, pentru News.ro, că atunci când au ajuns echipajele de intervenţie, cei trei erau şcoşi din apă, femeia era conştientă, dar în şoc hipotermic, iar copilul şi bărbatul în stop cardio-respirator.
 
Echipajele SMURD au făcut manevre de resuscitare, în urma cărora copilul şi-a revenit, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul. Copilul a fost transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni", iar femeia a fost dusă cu ambulanţa SMURD la Spitalul “Sfântul Ioan”, a precizat Adrian Marin.
 
Un poliţist de la Brigada Rutieră a Capitalei l-a resuscitat pe băiatul care era în maşina ce a căzut în râul Dâmboviţa, până să ajungă echipajul SMURD. Martori aflaţi în zonă la momentul accidentului spun că un şofer care trecea cu maşina pe celălalt mal al râului Dâmoviţa a văzut accidentul, a oprit, a sărit în apă şi a scos toate cele trei victime, apoi a plecat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite