Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, care fusese prin în flagrant când a luat mită, a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Alexandru Băloi este judecat pentru luare de mită FOTO: Adevarul
Ion Alexandru Băloi este judecat pentru luare de mită FOTO: Adevarul

Medicul Ion Alexandru Băloi, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de DNA de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada aprilie 2014 – iulie 2015, Băloi, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, ar fi primit de la un om de afaceri (denunţător în cauză), în mod repetat, sume de bani reprezentând un procentaj de aproximativ 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă, în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menţionată.

Mai mult,susţin procurorii, el ar fi tergiversat efectuarea plăţilor respective pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.

6.500 de lei în trei tranşe

Din conţinutul probatoriului a rezultat că foloasele necuvenite remise lui Băloi, în perioada menţionată, se ridică la suma totală de 6.500 lei şi au fost remise în trei tranşe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societăţii omului de afaceri, atât din punct de vedere al datei cât şi al procentajului– circa 20% din valoarea facturilor achitate.

În acelaşi context, la data de 26 august 2015, medicul ar fi primit de la martorul denunţător suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plăţii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri şi pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adiţional la un contract de mentenanţă deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

La aceeaşi dată, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 3.000 lei.

Sechestru asigurator

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Băloi Ion Alexandru.În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite