MAE: Trei cetăţeni români, dintre care doi minori, au fost evacuaţi, la cerere, din Siria. Un alt grup de şapte persoane a fost repatriat din Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, într-un comunicat de miercuri, că trei cetăţeni români, dintre care doi minori, au fost evacuaţi, la cerere, din Siria şi repatriaţi pe cale aeriană din Liban, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc şi Beirut.

Cei trei cetăţeni români au sosit în siguranţă, miercuri, la Bucureşti. „Ambasada României la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii şi a asigurat întregul suport logistic, formalităţile de tranzitare a frontierelor siriană şi libaneză fiind efectuate marţi. Reprezentanţii misiunilor diplomatice române la Damasc şi Beirut i-au însoţit pe cetăţenii români pe întreg traseul în Siria şi Liban, până la aeroportul internaţional din Beirut, pentru a asigura deplasarea acestora în condiţii de siguranţă”, arată comunicatul MAE

Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut şi Damasc, cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, în statele cu risc major de securitate.

Ministerul de Externe arată că, încă din 2011, a intervenit în mod direct pe linia asigurării asistenţei şi protecţiei consulare, facilitând evacuarea şi repatrierea din Siria a unui număr de 604 cetăţeni români.

Tot miercuri, MAE a reuşit evacuarea şi repatrierea în suguranţp a unui grup de şapte cetăţeni români aflaţi în localitatea Misurata din Libia. 

„Cetăţenii români s-au regăsit într-o situaţie dificilă, ca urmare a unui conflict de muncă cu angajatorul de pe plan local, dar datorită asistenţei consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, situaţia a fost aplanată”, arată instituţia într-un comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite