MAE: Republica Moldova se află sub Cod galben de precipitaţii puternice care se vor transforma în ninsori şi lapoviţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E Cod galben de precipitaţii puternice sub formă de ninsori şi lapoviţă în Republica Moldova, anunţul fiind făcut de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care îi atenţionează pe românii ce vor să tranziteze ţara vecină.

Potrivit unui comunicat de presă, Serviciul Hidrometeorologic de Stat local a emis un avertisment de Cod galben valabil pentru zilele de 15 şi 16 februarie 2018.

Sunt posibile blocaje în circulaţia rutieră 

„Totodată, a fost prognozată depunerea de strat de zăpadă consistent pe drumurile publice – unde există posibilitatea formării de troiene, plus depuneri de chiciură şi zăpadă pe crengile copacilor şi pe infrastructura de transport a energiei electrice, cu risc ridicat de rupere şi a căror posibile căderi pe drumurile de acces pot crea blocaje în circulaţia rutieră”, anunţă MAE.

Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă să fie evitate, pe cât posibil, deplasările cu autoturismele pe drumurile publice, existând pericolul blocării în zonele în care precipitaţiile semnalate vor cădea din abundenţă.

Unde pot solicita românii asistenţă 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Chisinău: +37322260737, +37322260747, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Moldova: +37368336363.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite