La loc comanda. Liviu Dragnea, refuzat de conducerea închisorii Rahova. Permisia i-a fost anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, fostrul preşedinte al PSD                                 FOTO: INQUAM PHOTOS
Liviu Dragnea, fostrul preşedinte al PSD                                 FOTO: INQUAM PHOTOS

Liviu Dragnea nu va beneficia de o zi de permisie, după ce conducerea Penitenciarului Rahova i-a respins cererea pentru o zi în libertatea. Fostul preşedinte  PSD execută o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare.

UPDATE 16.45: Cererea lui Liviu Dragnea, pentru a avea o zi liberă a fost respinsă de conducerea Penitenciarului Rahova. Potrivit Digi24, Liviu Dragnea ar fi urmat să aibă o zi în libertate duminică, pe 27 octombrie, cu o zi înaintea aniversării a 57 de ani (Liviu Dragnea este npăscut pe 28 octombrie 1962).

***

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul „Angajări fictive la Protecţia Copilului Teleorman“. 

Dragnea a avut două tentative de a scăpa de detenţie prin utilizarea a două căi extraordonare de atac a sentinţei judecătoreşti deefinitive: o contestaţie în anulare, formulată pe 18 octombrie, şi un recurs în casaţie, depus pe 22 octombrie. El are o acţiune de contestaţie în anulare, însă, potrivit legii, dacă cererea i s-ar admite, s-ar dispune eliberarea lui din penitenciar şi rejudecarea apelului de către un nou complet de cinci judecători.

Flavia Teodosiu, fosta avocată a liderului PSD, a declarat pentru G4media.ro că această contestaţie în anulare a fost depusă personal de Liviu Dragnea prin poştă şi că acesta urmează să-şi angajeze un avocat pentru a-l reprezenta în instanţă. Prin utilizarea celei de-a doua căi extraordinare de atac, recursul în casaţie, Dragnea vrea să-i fie anulată condamnarea de trei ani şi jumătate de închisoare, potrivit g4media.ro.

La recursul în casaţie, se casează sentinţa si se rejudecă. La contestaţia în anulare se anulează pedeapsa si se rejudecă apelul. La recursul în casaţie sunt luate în calcul chestiuni ce ţin de substanţa infracţiunii sau de modul în care a fost stabilită pedeapsa, iar la contestaţia în anulare – chestiuni de procedură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite