Lăzi cu muniţie găsite într-un depozit la 4 metri adâncime în localitatea Topliţa din Harghita. Mai multe case au fost evacuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grenadele se află la 4 metri adâncime
Grenadele se află la 4 metri adâncime

Localnicii din Topliţa (Harghita) au găsit în această dimineaţă, la patru metri adâncime, mai multe lăzi pline cu grenade neexplodate. La faţa locului au fost trimise două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Mai multe case situate în zonă au fost evacuate de autorităţi.

UPDATE Cel mai probabil muniţia datează din Primul Război Mondial. Lăzile cu grenade incendiare au fost dezgropate accidental, în timpul unor săpături la reţeaua de canalizare, iar zona a fost asigurată pe o distanţă de peste o sută de metri, pentru a interveni pirotehniştii.

La fata locului au fost trimise 2 autospeciale pirotehnice (una de la Unitatea Specială de Intervenţie in Situatii de Urgenta-USISU Ciolpani şi una de la ISU Harghita). 

De asemenea, la locul evenimentului se deplaseaza si 3 containere tip Multirisc, dotate cu echipamente necesare intervenţiei (unul de la ISU Mures, unul de la ISU Covasna şi unul de la ISU Harghita).

Pirotehniştii şi echipajele de intervenţie vor ridica muniţia şi o vor transporta într-un depozit special, până la distrugere într-un poligon.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite