Laptele infestat din trei ferme, două centre de colectare şi două de procesare a fost distrus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste opt tone de lapte au fost distruse întrucât era infestat FOTO Adevărul
Peste opt tone de lapte au fost distruse întrucât era infestat FOTO Adevărul

În urma analizelor întocmite la mai multe ferme şi centre de colectare al laptelui, Autoritatea Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a dispus distrugerea a opt tone de lapte întrucât nivelul de aflatoxină din componenţă era pest limitele legale admise.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a explicat că motivul prezenţei substanţei în lapte era furajul inferior cu care erau hrănite animalele. Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit că furajele date animalelor din ferme pot fi infestate cu aflatoxină mai ales pe timpul iernii, în cazul în care acestea sunt stocate necorespunzător.

Mănăstireanu a mai spus că producţia de lapte a fost reluată în două din cele trei ferme în care s-a dispus distrugerea laptelui, întrucât fermele au respectat condiţiile impuse de inspectorii sanitar-veterinari, astfel că animalele au început să dea lapte bun pentru consum. Cea de-a treia fermă se află încă sub monitorizarea ANSVSA şi are interdicţie de a comercializa laptele, însă în momentul în care nivelul de aflatoxină din produs va scădea, va fi ridicată restricţia. 

Preşedintele ANSVSA a ţinut să sublinieze că produsele lactate de calitate inferioară nu au ajuns în comerţ şi că tot laptele care se găseşte acum în magazine este bun pentru consum.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite