La Spitalul Colentina din Capitală se pot interna şi pacienţi non-COVID, începând de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsurile de distanţare se menţin în spital FOTO: Inquam photos george calin
Măsurile de distanţare se menţin în spital FOTO: Inquam photos george calin

Spitalul Colentina din Bucureşti primeşte, de miercuri, în regim de internare, şi pacienţi cu alte afecţiuni, în afară de COVID-19, anunţă managerul unitatăţii medicale, la peste un an de când a fost desemnat spital-suport COVID. Deocamdată s-a redeschis doar secţia de cardiologie, dar în zilele următoare treptat, bolnavii vor avea acces şi la alte secţii.

„Pot veni pacienţii în sistem non-COVID în principal la secţia de cardiologie, care este complet igienizată, iar în zilele următoare, pe măsură ce igienizăm şi avem probe negative din secţiile celelalte, încet încet deschidem pentru majoritatea secţiilor. (…) Au început să vină pacienţi, la fiecare poartă a spitalului este un centru de triaj, orice pacient care vine se va afla pe o listă de programare, va trece printr-un triaj epidemiologic” a afirmat managerul Spitalului, Mihai Drăguţescu, conform EuropaFM.

Totodată el a precizat că măsurile de distanţare se menţin în spital, 

Funcţionarea spitalului în regim mixt se va face cu circuite separate, conform normelor în vigoare.

Conducerea unităţii medicale anunţase din 6 mai că va depune o solicitare la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru a reveni la activitatea în regim mixt COVID şi non-COVID, având în vedere îmbuătăţirea situaţiei epidemiologice.

Începând din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID şi a funcţionat în baza Avizului de funcţionare cu caracter temporar nr.1/25.03.2020, la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite