Judecătorii de la Curtea de Apel Braşov iniţiază procedură de revocare din CSM a Liei Savonea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Judecătorii de la Curtea de Apel Braşov iniţiază procedura de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii a Liei Savonea, preşedintele CSM.

Potrivit ziare.com, decizia a fost luată la adunarea generală a judecătorilor din Curtea de Apel Braşov, cu majoritate de voturi, au explicat surse din magistratură pentru sursa citată. 

Lia Savonea este considerată omul lui Liviu Dragnea din CSM şi cea care influenţează toate deciziile instituţiei în favoarea PSD. Fosta şefă a Curţii de Apel Bucureşti, Lia Savonea este considerată unul dintre cei mai influenţi membri din cadrul Secţiei pentru judecători a CSM.

Este soţia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet al lui Cătălin Voicu, condamnat definitiv în două dosare penale.

Ce dosare a avut pe rol 

Savonea a soluţionat mai multe dosare celebre. Ea a decis ca fiind greşite soluţiile procurorilor militari care au instrumentat dosarele membrilor familiei Ceauşescu. 

După ce cuplul dictatorial a fost condamnat şi executat, iar cercetările au fost extinse asupra lui Valentin, Zoia şi Nicu Ceauşescu, Savonea a fost cea care a hotărât că bunurile confiscate de procurori de la aceştia să fie restituite, notează ziare.com.

De asemenea, Savonea a judecat în perioada noiembrie 2008-februarie 2010 dosarul Retrocedărilor de pe litoral, în care a fost implicat Radu Mazăre. Judecata procesului s-a considerat că a fost trenata, durând circa doi ani.

O altă decizie controversată a venit în 2016, când Lia Savonea şi judecătorul Daniel Grădinaru au hotărât că fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu să fie eliberaţi şi cercetaţi în arest la domiciliu, într-un dosar privind atentatul din cartierul bucureştean Vitan din 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite