Judecătoarea Gabriela Bîrsan, de la Curtea Supremă, s-a pensionat. Preşedintele a semnat decretul

Judecătoarea Gabriela Bîrsan, de la Curtea Supremă, s-a pensionat. Preşedintele a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de eliberare din funcţie a judecătoarei Gabriela-Victoria Bîrsan, anunţă Administraţia Prezidenţială. Anul trecut, judecătoarea a fost achitată de Curtea Supremă într-un dosar de corupţie iar plenul CSM a decis revenirea ei la Instanţa Supremă.

Judecătorul Gabriela Bîrsan s-a întors în iunie anul trecut la Curtea Supremă, în urma deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, după ce instanţa a achitat-o definitiv în dosarul în care a fost acuzată de fapte de corupţie.

În luna mai a anului trecut, Curtea Supremă a decis achitarea fostei preşedinte a Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, şi a altor trei magistraţi de la instanţa supremă, în dosarul privind fapte de corupţie deschis de procurorii DNA.

Instanţa supremă a menţinut, astfel, sentinţa dată în primă instanţă, de achitare a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bîrsan, Iuliana Puşoiu, Corina Corbu şi Anton Pandrea, care au fost acuzaţi de către procurorii DNA de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, mărturia mincinoasă, spălare de bani, favorizarea făptuitorului sau cumpărare de influenţă.

Gabriela Bîrsan este soţia profesorului Corneliu Bîrsan, fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, între anii 1998-2013.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: