Jaf în Capitală. Patru bărbaţi cu cagule i-au furat unui danez 30.000 de euro şi un ceas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru hoţi i-au furat danezului 30.000 de euro şi un ceas  în valoare de câteva zeci de mii de euro
Cei patru hoţi i-au furat danezului 30.000 de euro şi un ceas  în valoare de câteva zeci de mii de euro

Un cetăţean de origine daneză a fost jefuit de cinci bucureşteni, la o petrecere organizată chiar de el. Doi dintre români, după ce au observat că bărbatul danez are câteva obiecte foarte valoroase la el, le-au vândut pontul altor doi complici, care, sub protecţia unor cagule, l-au jefuit, susţinând că sunt poliţişti.

Danezul se afla împreună cu doi bucureşteni la o petrecere, cu câţiva oameni pe care îi cunoscuse cu câteva săptămâni înainte.  Bucreştenii au crezut că pot profita de prietenia de pahar cu cetăţeanul danez şi au vândut pontul altor doi bărbaţi, după ce au plecat pentru 30 de minute din casă, spunând că se duc să cumpere droguri. La scurt timp după ce aceştia s-au întors la petrecere, pe uşa apartamentului au intrat doi bărbaţi mascaţi, îmbrăcaţi în negru, care susţineau că sunt poliţişti. După ce l-au încătuşat pe danez, aceştia i-au furat un ceas de colecţie, în valoare de 30.000 de euro şi un inel din platină, cu diamante, care valora 15.000 de euro. 

Bărbatul a fost duminică la Secţia 19 din Capitală, care anchetează jaful petrecut în 3 ianuarie. El a declarat, la ieşirea din Secţia 19 de Poliţie, că persoanele care l-au jefuit erau mascate, îmbrăcate în negru şi s-au dat drept poliţişti în momentul în care au intrat în apartament unde acesta se afla "la un spriţ" cu prietenii lui români.

Poliţia Capitalei a anunţat că patru bărbaţi au fost arestaţi după ce ar fi tâlhărit un cetăţean danez într-un apartament din Sectorul 5 al Capitalei, iar un al cincilea suspect este căutat de poliţişti, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Cei patru au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni sâmbătă, la mai puţin de 36 de ore de la comiterea faptei.
Din cercetările făcute de judiciariştii bucureşteni a rezultat că, în dimineaţa zilei de 30 decembrie 2012, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 43 de ani, ar fi stabilit să fure de la un cetăţean străin un inel din platină cu diamante şi un ceas de colecţie.

"Pentru a putea pune în aplicare hotărârea luată, trei dintre suspecţi, care de altfel îl cunoşteau pe cetăţeanul străin, ar fi hotărât să-l invite pe acesta la domiciliul unuia dintre ei, pentru a consuma alcool şi droguri. Ceilalţi doi urmau să folosească acest prilej pentru ca, prin ameninţări şi violenţă, să-l deposedeze pe străin de bunurile sale", a precizat Poliţia Capitalei.

Cei patru suspecţi reţinuţi de poliţiştii bucureşteni au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a decis cercetarea lor în stare de arest preventiv, pentru tâlhărie. Cel de-al cincilea suspect a fost identificat, iar în baza probelor prezentate de poliţişti magistraţilor, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fiind în prezent căutat de poliţiştii bucureşteni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite