Victor Ponta: Autorităţile trebuie să fie pregătite pentru inundaţii. Starea de alertă emisă pentru 7 judeţe s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a avertizat luni că autorităţile trebuie să fie pregătite de inundaţii pentru că „inevitabil trebuie să ne aşteptăm la acest lucru” după ce mai multe judeţe au fost sub Cod portocaliu, Cod galben şi chiar Cod roşu de ninsori. De asemenea, acesta a anunţat că starea de alertă emisă pentru şapte judeţe din sud-estul ţării se încheie.

În cadrul comandamentului de iarnă, care s-a reunit luni la Guvern, Victor Ponta a mulţumit celor care au participat la deszăpezire şi a precizat că „ne-am mişcat repede”.

„România a fost afectată destul de puţin de intemperii. Când mă uit la celelalte ţări din zonă nu pot decât să spun că ne-am mişcat repede”, a spus Ponta.

Mai mult, acesta a declarat că trebuie să fim pregătiţi pentru că în perioada următoare este posibil să se producă inundaţii ca urmare a cantităţilor mari de zăpadă care au căzut în ultimele zile.

Totodată, acesta a spus că starea de alertă care a fost emisă pentru judeţele Brăila, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea s-a încheiat.

Băsescu: Pentru deszăpezire să dăm bani Armatei şi Jandarmeriei

Referitor la operaţiunile de salvare, Traian Băsescu a precizat duminică că ar propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor şi să dea banii Armatei şi Jandarmeriei.

Mai mult, preşedintele a spus că deszăpezirea s-a făcut prin lungi comandamente la televizor, penibile de multe ori, care să acopere faptul că nu existau utilaje.

„Nu au utilaje.Mai mult decât atât, să dai afară prefecţii când contractele le fac preşedinţii de Consilii Judeţene, cărora nu li s-a putut spune o vorbă, CNADNR, căruia nu i s-a putut spune o nicio vorbă, şi el este cel care închiriază utilaje. Toate reproşurile s-au îndreptat către prefecţi şi vreau să ştiţi că mi se pare dezonorant acest mod de a lucra“, a comentat şeful statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite