Interlopi din Clanul „Belgienilor”, duşi la instanţă pentru arestare preventivă. Cum le „convingeau” pe victime să îşi vândă apartamentele

Interlopi din Clanul „Belgienilor”, duşi la instanţă pentru arestare preventivă. Cum le „convingeau” pe victime să îşi vândă apartamentele

Interlopii aveau un întreg arsenal de arme albe pe care le foloseau pentru a-şi ameninţa victimele.Imagine: Poliţia Română

Şapte bărbaţi suspectaţi de şantaj au fost reţinuţi, joi seară, în urma percheziţiilor care au avut loc în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman la clanuri interlope. Poliţiştii  şi procuororii au găsit arme albe, obiecte contondente, bani şi aur. Interlopii aurmează să fie prezentaţi în instanţă, vineri, cu propunere de arestare preventivă, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Interlopii fac parte din Clanul „Belgienilor” din Capitală, al căror lider este Cristian Mitrache, zis „Sadoveanu”, potrivit Ziare.com.

„La începutul lunii iulie 2020 inculpaţii - cunoscuţi în spaţiul socialavând ca preocupare săvârşirea de fapte cu violenţă -  profitând de autoritatea conferită de o anumită familie, prin ameninţare cu acte de violenţă transmise prin intermediul platformelor de comunicare online, au constrâns persoanele vătămate să îşi înstrăineze, într-un interval scurt de timp, proprietăţile imobiliare pe care le deţin în zone din judeţul Ilfov, ameninţările proferate aducând totodată atingeri grave demnităţii persoanelor care au luat la cunoştinţă de aceste manifestări”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ce au găsit oamenii legii la percheziţii

”În urma activităţilor de astăzi poliţiştii au ridicat următoarele bunuri în vederea continuării cercetărilor: 24 arme albe (cuţite, macete, săbii) şi 10 obiecte contondente (bâte, castet, box metalic), un pistol tip airsoft precum şi sumele de 152.000 de euro, 38.250 de USD şi 8.020 de lire sterline”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei.
 
Sursa citată a precizat că au fost ridicate şi bijuterii din aur. În dosar au fost reţinuţi şapte bărbaţi, suspectaţi de şantaj.
 
Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente şi Serviciul Investigaţii Criminale -  Sector 1, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman, au pus în aplicare, joi dimineaţă, 16 mandate de percheziţie domiciliară şi 15 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman.
 
Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările