Identitatea surprinzătoare a pensionarului de 73 de ani care a încercat să jefuiască un magazin de bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Cocea (73 de ani) a fost reţinut
Radu Cocea (73 de ani) a fost reţinut

Inspirat din filmele cu acţiune, un bătrân de 73 de ani, de profesie arhitect, a vrut miercuri să jefuiască un magazin de bijuterii, din Capitală. Numai că planul său a eşuat lamentabil. Radu Cocea a ajuns în spatele gratiilor, riscând acum ani grei de puşcărie.

Hold-up-ul s-a petrecut ziua în amiaza mare, în plin centrul Capitalei. Bătrânul a pus ochii pe un magazin de bijuterii de pe Bulevardul IC Brătianu. El şi-a premeditat fapta, echipându-se cu recuzită de teatru. Astfel, pentru a nu fi recunoscut, bărbatul s-a deghizat: şi-a pus barbă falsă, ochelari şi o pălărie cu boruri mai largi, care îi acoperea o parte din faţă.

Cu această ţinută, Radu Cocea a intrat calm în magazin, pozând într-un turist străin. S-a prefăcut că nu ştie româneşte şi i-a înmânat vânzătoarei un bilet scris la calculator, pe care scria: „Caut pentru nepoata mea o pereche de cercei, de 14 sau 18 carate, eventual cu briliant sau cristal, care să semene cu modelul care urmează să-l prezint“.

Fără să bănuiască ce avea să urmeze, vânzătoarea a început să etaleze pe tejghea mai multe modele de bijuterii pentru a i le arăta. În momentul în care femeia era întoarsă cu spatele, septuagenarul a scos din buzunar un aparat cu electroşocuri şi a atacat-o.

Imobilizat de patronul magazinului

Scena jafului a fost însă surprinsă de camerele sistemului de supraveghere video ale magazinului. Întâmplător, patronul bijuteriei se afla într-o încăpere din spate şi a văzut pe monitor ce s-a întâmplat. Bărbatul a intervenit imediat în ajutorul vânzătorei.

După o luptă scurtă, acesta a reuşit să-l dezarmeze pe tâlhar de aparatul cu electroşocuri şi să-l imobilizeze. În acest timp, vânzătoarea a activat butonul de panică, iar în doar câteva minute la faţa locului a sosit un echipaj al firmei de pază care monitorizează magazinul. Alertată prin 112, Poliţia a trimis la faţa locului un echipaj de agenţi de la Secţia 10, care l-au preluat pe bărbat. 

Avea datorii mari la bancă

Bărbatul a fost verificat, poliţiştii constatând că este „curat“, neavând antecedente penale. Potrivit unor surse judiciare, arhitectul le-a spus poliţiştilor că a decis să jefuiască magazinul de bijuterii pentru că avea nevoie disperată de bani ca să-şi plătească datoriile la bancă.

Radu Cocea a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat judecătorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventivă. Bărbatul este cercetat pentru tentativă la tâlhărie calificată.

Pentru fapta sa pensionarul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. Potrivit Codului penal, „tâlhăria sau tentativa săvârşită de o persoană mascată, deghizată sau travestită“ constituie circumstanţă agravantă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite