Guvernul a autorizat cheltuieli pentru studii de prefezabilitate privind construcţia de penitenciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Justiţiei vrea să construiască două noi penitenciare în judeţele Prahova şi Olt FOTO Arhivă Adevărul
Ministerul Justiţiei vrea să construiască două noi penitenciare în judeţele Prahova şi Olt FOTO Arhivă Adevărul

Guvernul a aprobat, miercuri, autorizarea Ministerului Justiţiei, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), să facă cheltuieli pentru achiziţia a două studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare, unul în judeţul Prahova şi unul în judeţul Olt.

Fondurile necesare achiziţiei celor două studii sunt în valoare de un milion de lei şi sunt suportate din bugetul aprobat al ANP din sumele alocate printr-o Hotărârea de Guvern, prin care a fost aprobată suplimentarea bugetului ministerului Justiţiei pe anul 2015 cu suma de două milioane de lei pentru ANP, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Cele două penitenciare vor dispune de o capacitate de cazare de o mie de locuri, respectând standarde impuse de Uniunea Europeană. Potrivit acestora, se va asigura o suprafaţă de patru metri pătraţi pentru o persoană privată de libertate cazată la comun, respectiv nouă metri pătraţi pentru o persoana privată de libertate cazată individual.

Această hotărâre a fost luată după ce împotriva statului român au fost pronunţate 121 de hotărâri judecătoreşti al căror obiect îl constituie condiţiile de detenţie care nu corespund standardelor Consiliului Europei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite