Grupare de terorişti, destructurată. Membrii reţelei intimidau populaţia prin ameninţări cu bombă VIDEO

Grupare de terorişti, destructurată. Membrii reţelei intimidau populaţia prin ameninţări cu bombă VIDEO

Imagine: Adevărul

O grupare cu preocupări specific activităţii de terorism a fost destructurată de procurorii DIICOT şi de poliţiştii BCCO. Nouă persoane au fost duse la audieri, între care şi una  care ar fi alertat telefonic autorităţile despre faptul că ar avea asupra sa o bombă, pe care intenţionează să o detoneze în incinta unui aeroport din Bucureşti.

„Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT din Piteşti, au acţionat în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale cu preocupări specifice activităţii de terorism”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
 
În cursul zilei de joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte şi înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism.
 
„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din judeţele Dâmboviţa, Neamţ, Buzău, Constanţa şi din Bucureşti, ar fi mai iniţiat apeluri având ca scop ameninţarea şi intimidarea populaţiei, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic. O persoană ar fi alertat telefonic autorităţile despre faptul că ar avea asupra sa o bombă, pe care intenţionează să o detoneze în incinta unui aeroport din Bucureşti”, se arată în comunicat.
 

Ce au găsit anchetatorii la percheziţii

Pentru administrarea probatoriului, au fost ridicate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie şi alte obiecte şi înscrisuri.
 
„Persoanele în cauză au fost conduse la audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. La acţiune au participat şi jandarmi din Buzău, Dâmboviţa şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanţa”, mai arată procurorii DIICOT.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: