Grevă la compania aeriană Lufthansa. Două zboruri din Bucureşti au fost anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 600 de zboruri vor fi afectate de greva de la Lufthansa
Aproximativ 600 de zboruri vor fi afectate de greva de la Lufthansa

Două zboruri spre München şi Frankfurt care ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă au fost suspendate din cauza grevei de la compania aeriană germană Lufthansa. În total aproximativ 600 de zboruri internaţionale vor fi afectate în cursul zilei de astăzi.

"Companiile aeriene din grupul Lufthansa se aşteaptă joi dimineaţa la importante perturbări ale traficului aerian", a anunţat grupul într-un comunicat, potrivit Mediafax.

"Prevedem aproximativ 600 de anulări din cauza grevei", a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru AFP. Sindicatul german Verdi a cerut personalului de la sol din mai multe aeroporturi din ţară să facă grevă joi, în cadrul unui conflict privind salariile.

La Frankfurt, greva va dura de la ora 02.30 GMT la 13.30 GMT. Verdi contează pe participarea a 1.400 de membri ai personalului de la sol al aeroportului. Potrivit cifrelor operatorului său Fraport, fostă companie publică, peste 9.000 de salariaţi ai aeroportului sunt remuneraţi conform grilei salariale a serviciului public.

În faţa acestei mişcări, Lufthansa va suprima aproape în totalitate zborurile interne şi legăturile europene la Frankfurt (vest) şi Munchen (sud), prevăzute până la ora 13.00 GMT.

Sunt vizate, de asemenea, zborurile de lung curier cu plecare şi sosire la Frankfurt şi Munchen, a afirmat Lufthansa, precizând că sunt prevăzute perturbări şi pe aeroporturile Koln/Bonn (vest), Düsseldorf (vest), Hamburg (nord) şi Hanovra (nord).

Zborurile filialei sale low cost Germanwings şi ale companiilor regionale dinspre şi către Munchen ar trebui să fie mai puţin afectate de această mişcare, a detaliat grupul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite